Afbeelding
WV Schijndel

Drie overwinningen voor leden WV Schijndel

Sport Sport 320 keer gelezen

SCHIJNDEL | Afgelopen week hebben diverse leden van Wielervereniging Schijndel weer mooie resultaten behaald. Zo werden er maar liefst drie overwinningen behaald.

Op zaterdag 26 juni werd er in Rucphen een wedstrijd voor nieuwelingen verreden. Deze wedstrijd eindigde in een massasprint waarin Jan Kraus met een fietslengte voorsprong zegevierde op Chris Kisters. Twee man op het podium in de eerste wedstrijd is een uitstekend resultaat.

De nieuweling-meisjes en junior-vrouwen reden op zondag 27 juni in het Belgische Heusden-Zolder een wedstrijd over 71 kilometer. In deze gecombineerde wedstrijd stonden 94 deelnemers aan het vertrek waarvan de helft de wedstrijd tot een goed einde zou brengen. De nieuweling-meisjes en junior-vrouwen van WV Schijndel reden een sterke wedstrijd. Nikki Souren maakte goed gebruik van het overwicht van haar clubgenoten en ging er alleen van tussendoor. Nikki, nieuweling-meisje, reed met een voorsprong van bijna 3 minuten naar de zege. Achter haar won Marith Vanhove de sprint van het peloton voor de zus van Nikki, Scarlett Souren. Daarmee was Marith winnares bij de junior-vrouwen voor Scarlett. Yuli van der Molen eindigde als 8ste bij de junior-vrouwen terwijl Mijntje Geurts 12de werd en Jony van der Eijnden 22ste.

In het Belgische Lommel werden op zondag 27 juni twee wedstrijden voor junioren verreden. Er was een wedstrijd voor eerstejaars- en een wedstrijd voor tweedejaars junioren. In de wedstrijd voor eerstejaars junioren was Wout Joore betrokken bij een kopgroep van 6 renners. Wout sprintte naar een mooie 2de plaats. Laszlo van Melis eindigde in het peloton op een 50ste plaats. Bij de tweedejaars junioren behaalde Max Mosmuller een 8ste plaats. Tijn Louwerensen eindigde als 10de. Tijn van Zandbeek werd 36ste.

Op zaterdag 26 juni werd in het Belgische Vlamertinge een wedstrijd verreden voor nieuweling-meisjes & junior-vrouwen. Deze wedstrijd ging over een afstand van 60.6 kilometer. Er stonden 57 deelneemsters aan het vertrek. De wedstrijd eindigde in een massasprint waarin Babette van der Wolf een 4de plaats behaalde. Britt Kerste eindigde als 8ste.

Voorafgaand aan de start van de Tour de France werd op zaterdag 26 juni in Frankrijk de WorldTour vrouwen klassieker La Course by La Tour de France verreden. Deze klassieker ging van Brest naar Landerneau over 107.4 kilometer. Karlijn Swinkels nam hier met Jumbo-Visma deel terwijl de eerstejaars U23 vrouwen Femke Gerritse, Julia van Bokhoven en Pien Limpens met Parkhotel Valkenburg tussen de WorldTour Teams aan de start stonden. De Nederlandse Demi Vollering van SD Worx won de sprint van een groep van zo’n 25 rensters bergop. De Deense Cecilie Uttrup Ludwig werd tweede en Marianne Vos derde. Femke eindigde als 86ste op 7.12 min. Julia werd 87ste op 8.49 min. Ook Pien kwam alleen aan, zij werd 89ste op 11.11 minuten van Vollering. Karlijn zat in de laatste groep en eindigde als 102de op 12.44 min.

Mike Teunissen neemt van zaterdag 26 juni tot en met zondag 18 juli deel aan de Tour de France. Zijn verrichtingen zijn te volgen via www.wvschijndel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant