Afbeelding
Kinderkoor Tof

Kinderkoor Tof! start met koorscholing

Verenigingen Algemeen 157 keer gelezen

SCHIJNDEL | De twaalf zangertjes van kinderkoor Tof! zouden het superfijn vinden wanneer er nog meer kinderen mee komen zingen op de vrijdagmiddag. Als koorzanger ben je natuurlijk iedere week op de repetitie waar je allerlei liedjes leert, maar dat is niet alles. Alle kinderen krijgen, vanaf september 2021, ook iedere week een solfègeles/ zangles in kleine groepjes waar ze, met gebruikmaking van de methode ‘Nachtegaal’ van blad leren zingen, de namen van de noten leren en ritmes leren tikken. Na korte tijd weet ieder kind hoe ze met de stemvork precies de juiste noot kunnen vinden. 

Kinderkoor ToF! doet dus veel meer dan zingen. Het verzorgt een opleidingstraject voor alle kinderen die graag zingen en uiteindelijk willen leren hoe ze zelfstandig hun partijen kunnen instuderen. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf maar met een beetje oefenen, en dus wat huiswerk, kan iedereen dat leren. 

Alle kinderen vanaf 6 jaar starten in het kinderkoor. Wat noten leren en van blad zingen betreft werkt het koor met kleine groepjes zodat ieder kind in een eigen tempo, afhankelijk van talent en doorzettingsvermogen, de materie onder de knie krijgt. De kinderen van 10-14 jaar stromen langzaam maar zeker door naar een, nog op te richten, opleidingskoor. En daarna maak je de stap naar het concertkoor. 

Wie weet is uw (klein)zoon of (klein) dochter dan een van de kinderen die mee mag naar een concours, festival of meezingt in een concertreeks. 

Iedereen die belangstelling heeft mag altijd een repetitie komen kijken/ mee zingen om te zien of het bij je past. Bij kinderkoor Tof gaan ze er van uit dat iedereen een stem heeft en dus kan (leren) zingen! 

Kijk voor meer informatie op de vernieuwdee website: www.kinderkoortof.com 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant