Applaus en bloemen voor de jubilerende Ad Foolen
Applaus en bloemen voor de jubilerende Ad Foolen Bas Ulehake

Ad Foolen 70 jaar lid FNV

Human Interest Human Interest 572 keer gelezen

SCHIJNDEL | Afgevaardigden van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) kwamen afgelopen donderdag naar Schijndel voor een wel heel bijzondere huldiging. De heer Ad Foolen, inmiddels 85 jaar, werd namelijk gehuldigd voor zijn zeventigjarige lidmaatschap van de vakbond.

Ad: “Ik werd 15, zat op de lagere school en mijn moeder ging mee solliciteren. Eerst hier bij Jansen - de Wit en daarna zijn we samen naar de Oda gefietst, waarbij ik nog klossen onder de trappers had. Daar werd ik direct aangenomen. Het eerste wat mijn moeder toen wilde, was dat ik lid werd van de bond. Toen kwam er een bestedingsbeperking bij de Oda. Eerst werden er oudere werknemers ontslagen, maar veertien dagen later was ook ik aan de beurt. Er vielen toen 100 ontslagen. Na een paar maanden gewerkt te hebben bij bussenbouwer BOVA ben ik bij de spoorwegen in dienst gekomen. Als station-assistent meehelpen met het laden en lossen van de treinen. Daar ben ik tot aan de VUT blijven werken. Daarna hebben ze gevraagd of ik mysterie-guest wilde zijn van treintaxi’s en dat heb ik met veel plezier gedaan.”

Bloemen
Ad Foolen werd op donderdag 17 juli in het zonnetje gezet door Ria Hilhorst en Martien Bekkers van de FNV. Naast bloemen, een cadeaubon en een oorkonde kreeg Ad ook een gouden speldje mét diamant van de FNF. Dat hoort bij het zeventigjarige jubileum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant