Natasja de Groot en Marike de Kroon.
Natasja de Groot en Marike de Kroon.

RAADhuis op zoek naar ‘vliegende kiep’

Cultuur Kunst en cultuur 738 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het voormalige gemeentehuis in Schijndel wordt momenteel compleet verbouwd. In het gebouw aan de Markt in Schijndel komen vanaf 5 juli op drie verdiepingen verschillende functies samen. Een nieuwe naam voor het oude gemeentehuis is er al: RAADhuis. Natasja de Groot (vestigingsmanager Bibliotheken Meierijstad) en Marike de Kroon (conservator gemeentelijke kunst) zijn op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen om van het RAADhuis een succes te maken. 

De Groot legt uit waar de werkzaamheden uit bestaan: “Je bent het algemene aanspreekpunt voor alle bezoekers die binnen komen. Dat kunnen mensen zijn die voor de bibliotheek of voor de kunst komen, of die een afspraak hebben met iemand die op dat moment in het RAADhuis zit te werken, zoals bijvoorbeeld de centrummanager of de buurtadviseur. Ook mensen die voor het klantcontactcentrum van de gemeente komen sta je te woord en je verwijst hen naar de medewerker van de gemeente. Of naar het Toeristisch Informatiepunt, als ze willen weten wat er allemaal te doen valt in Meierijstad. Je wijst ze op de fiets- en wandelkaarten die te koop zijn of vertelt hoe ze een dorpswandeling kunnen boeken. Jij bent via de centrale agenda op de hoogte van alle activiteiten die plaatsvinden, zoals lezingen, overleggen of startende rondleidingen en kunt bezoekers naar de juiste ruimte verwijzen of begeleiden. Je zorgt dat schoolklassen en hun begeleiders weten waar ze naar toe moeten. Je geeft bezoekers die voor de kunstroute komen uitleg over de tablet-tour die zij kunnen volgen en reikt hen het tablet aan met de nodige instructie over hoe het werkt en waar ze moeten starten. Je houdt een oogje in het zeil als er bezoekers met of zonder de tablet rondlopen door het gebouw. Als ze klaar zijn met de tour neem je de tablet weer in en maakt deze weer gereed voor nieuwe gebruikers. Je geeft uitleg over de lopende wisselexpositie of over de kunstroute in het algemeen en wijst de bezoekers ook op het nabij gelegen Museum Jan Heestershuis.”

Informatiebalie
Daarnaast houdt de vrijwilliger van dienst een oogje in het zeil bij de leestafel en de koffiecorner en zorgt dat indien nodig alles er weer netjes bij staat. Marike de Kroon vult aan: “Bijvoorbeeld door even een doekje over de tafel te halen als iemand per ongeluk wat geknoeid heeft. Kortom, je bent een ‘vliegende kiep’ rondom de informatiebalie die gericht is op de bezoekersvraag in al zijn verschijningsvormen.”

De Groot, De Kroon en hun collega’s vragen het volgende:

- Je bent gastvrij en hulpvaardig en maakt makkelijk contact.

- Je bent op de hoogte van het lokale reilen en zeilen en je leest de krant.

- Je bent cultureel geïnteresseerd.

- Je bent digitaal vaardig.

- Je bent pro-actief, zonder opdringerig te zijn.

- Je kent de huisregels.

- Je draait diensten van 3 à 3,5 uur, minimaal 1 x per week, die je voornamelijk staand en / of lopend uitvoert.

Contact opnemen
Geïnteresseerden kunnen zich melden via: contactmeierijstad@nobb.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant