De Grote Zaal van De Blauwe Kei is nog leeg, maar als het goed is snel gevuld.
De Grote Zaal van De Blauwe Kei is nog leeg, maar als het goed is snel gevuld.

Programma De Blauwe Kei bekend, 15 shows in ‘t Spectrum

Cultuur Kunst en cultuur 449 keer gelezen

VEGHEL | Het nieuwe theaterprogramma van De Blauwe Kei is bekend. Dinsdagavond 15 juni om 17.00 uur werd het programma bekendgemaakt op www.blauwekei.nl. De ticketverkoop start op donderdag 17 juni om 17.00 uur. Vrienden van het theater kunnen voor die tijd al met voorrang bestellen. “We kunnen niet wachten jullie weer te ontvangen”, aldus Harry Vermeulen, directeur van het Veghelse theater op de Noordkade.

Vermeulen laat weten dat het vormgeven van het nieuwe theaterprogramma snel is gegaan. “De puzzel is in sneltreinvaart gelegd en daarom is er ook nog geen magazine, dat volgt in september.” De Blauwe Kei heeft 90 procent van het programma rond. Hieronder een greep uit het programma.

Het seizoen wordt op 11 september geopend met Off The Wall, een flitsende Michael Jackson tribute. Daarnaast presenteert De Blauwe Kei ook komend seizoen weer voorstellingen op bijzondere locaties op de Noordkade, waardoor deze nóg beter tot hun recht komen. Zo zijn er komend seizoen ligconcerten en een dansvoorstelling in de Koekbouw, Comedy Cafés en muziekvoorstellingen in clubsettting in de Podiumzaal, zondagochtendconcerten in De Malerij en een foodvoorstelling in de Apotheek. Ook worden er een aantal voorstellingen toneel-op-toneel gespeeld, zowel de artiest als het publiek bevindt zich dan op het podium in de Grote Zaal. “Voor wie een unieke muzikale belevenis wil meemaken, zijn de ligconcerten in de 67 meter lange Koekbouw een aanrader. Het publiek neemt een eigen (yoga)matje mee, gaat liggen om twee concertvleugels heen en geniet totaal ontspannen van het prachtige muziekstuk Canto Ostinato en/of de werken van componist Einaudi”, legt Vermeulen uit.

Natuurlijk zijn er nog tientallen andere voorstellingen te zien. Muziekliefhebbers hebben dit seizoen volop keus. Met tributes van The Bee Gees tot Robbie Williams en van Bob Marley, via John Lennon, naar Creedence Clearwater Revival. Daarnaast ook mooie concerten van Van Velzen, Gerard van Maasakkers, Nick & Simon, Karin Bloemen en ‘Beste Zangers’ Stef Bos en Henk Poort. Voor musicalfans is The Sound Of Musicals een must see.
Flink wat grote cabaretnamen komen naar Veghel, waaronder Daniël Arends, Plien & Bianca, Marc-Marie Huijbregts, Rob Scheepers, Pieter Derks en Richard Groenendijk. Onze ‘eigen’ Brabantse Christel de Laat speelt de première van haar nieuwe voorstelling Hoe Dan?!. Daarnaast is er plaats voor de cabaretgrootheden van de toekomst waaronder Rosa da Silva, Grof Geschud en Glodi Lugungu.

Dansvoorstellingen zijn er van het klassieke ballet De Notenkraker tot de energieke voorstelling Stuk (in de Koekbouw) van de ruige mannen van dansgroep 155. Er komt zelfs een dansopera. Deze, Metamorphosis, is extra bijzonder, omdat de zaal onderdeel uitmaakt van het decor. Het publiek bekijkt de voorstelling vanaf het toneel. “Bijzonder is ook de toneelmarathon van Nasrdin Dchar. Hij speelt zijn drie bejubelde voorstellingen op één avond, met tussendoor pauze en een hapje eten. Daarnaast komen er een aantal topstukken naar Veghel, waaronder Bonita Avenue en De Verleiders. Niet te missen; de voorstelling Je Kunt Me Gerust Een Geheim Vertellen, van de Veghelse Madeleine Matzer, over dementie”, vertelt Elke Swinkels, programmeur van De Blauwe Kei.

Voor het jongeren publiek staan de theatershows van RUMAG, vlogger Co Trum en Youtubers Joost en Roedi op het programma. En ook de jongste jeugd kan genieten in het theater. Met Hollands Got Talent-finalist 1,2,3,4 Poppetje Van Papier, maar ook andere mooie producties als Belle En Het Beest, Woezel & Pip, Bumba en De Grote Efteling Koekoek Show.
Naast theatervoorstellingen zijn er in seizoen 2021-2022 twaalf films te zien in het Filmhuis.

In seizoen 21-22 staan er in Spectrum Podium Schijndel weer circa 15 voorstellingen op het programma. De Blauwe Kei presenteert daar onder andere voorstellingen van Jeroens Clan, Het Muizenhuis en Christel de Laat. Vermeulen: “Het is een prachtige zaal waarvan gemiddeld 85 procent van de 240 theaterstoelen bezet is.”

De losse verkoop van de kaarten start donderdag 17 juni om 17.00 uur. Meer info op: www.blauwekei.nl.

Christel de Laat treedt op in De Blauwe Kei.
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant