Vooruit Met Snelheid '21 is de nieuwe naam van de korfbalclub.
Vooruit Met Snelheid '21 is de nieuwe naam van de korfbalclub. Bas Ulehake

Fusie dameskorfbalverenigingen in Schijndel

Sport Sport 1.017 keer gelezen

SCHIJNDEL | De twee oudste dameskorfbalverenigingen van Schijndel - D.K.V. Celeritas en D.K.V. Avanti - gaan per 1 juli van dit jaar samen verder onder een nieuwe naam.

Een paar seizoenen geleden al zijn de eerste oriënterende gesprekken gehouden tussen beide verenigingen. Teruglopende ledenaantallen bij beide verenigingen is de aanleiding. Bij D.K.V. Avanti liep het aantal seniorenleden terug, terwijl bij Celeritas de jeugdige aanwas achter bleef. In eerste instantie werd besloten om een samenwerking aan te gaan voor de seniorenteams. Vanaf het begin was er echter sprake van een klik tussen speelsters en bestuurders. Op 17 maart 2020 werden op hetzelfde moment bij beide verenigingen een eerste opzet getoond van een mogelijk fusietraject. De leden hebben dit bij beide verenigingen unaniem ondersteund en het gevolg was dat er een fusiecommissie van acht personen gevormd werd. Ivry Leideritz, bij Avanti belast met sponsorzaken, en Erwin de Otter, voorzitter van Celeritas en Helma van Rozendaal van Avanti gingen als kartrekkers vanuit deze commissie aan de slag met het maken van een plan van aanpak.

De deadline die zij zichzelf stelden was om per 1 juli 2021 het fusietraject geheel afgerond te hebben. Toen kwam echter Corona om de hoek kijken wat uiteraard direct impact had op het verdere verloop van het fusietraject. De commissie liet zich echter niet uit het veld slaan en de vergaderingen werden digitaal voortgezet. Toen alle leden in de gelegenheid werden gesteld om een keuze te maken voor een nieuwe naam en nieuwe clubkleuren werd zelfs een drive-in georganiseerd met inachtneming van de coronaregels. Deze had een opkomst van maar liefst 120 leden die vanuit de auto, volledig coronaproof, hun stem kwamen uitbrengen. Ook werden de leden gedurende het gehele traject meegenomen in de ontwikkelingen en op de hoogte gehouden door middel van een nieuwsbrief die met regelmaat werd verzonden. 

Daarnaast werd de hulp en ondersteuning ingeroepen van de korfbalbond. Via de bond werden de contacten die al waren gelegd met de gemeente Meierijstad nog verder geïntensiveerd. Het KNKV stelde een lijvig rapport op onder de naam “Ruimte voor korfbal” waarin een behoefte analyse op papier werd gezet en met duidelijke argumenten werd ondersteund waar er nog aanpassingen zouden moeten volgen om dit fusietraject verder te vervolmaken. Zo zal het huidige kunstgrasveld op sportpark de Leemput moeten worden omgebouwd en gerenoveerd om zo weer te voldoen aan de eisen van NOC*NSF en het KNKV. Daarnaast zijn de kleedkamers gedateerd. Ook bestaat de wens om de huidige kantine uit te breiden met een bestuurskamer. Dit alles is noodzakelijk om te komen tot het realiseren van een moderne sportaccommodatie. Op donderdag 15 april was het dan eindelijk zover en konden alle leden van beide verenigingen zich middels een digitale bijzondere ledenvergadering uitspreken over het definitief worden van de voorgestelde fusie. Uiteindelijk werden er zo’n 154 stemmen uitgebracht. Door deze grote respons was er maar 1 stemronde nodig en werd de fusie daarmee officieel een feit. Per 1 juli 2021 ziet dus een nieuwe vereniging het levenslicht. 

De verenigingsnaam is door de leden bepaald en wordt VMS’21. De afkorting staat voor Vooruit Met Snelheid en verwijst op een subtiele wijze naar de beide oude verenigingsnamen. De clubkleuren waarin de speelsters zich zullen gaan presenteren met ingang van het nieuwe seizoen zijn groene/zwarte shirts en zwarte rokken en sokken. Voor het echter zover is staat er nog wel het een ander te gebeuren. Alle bestuursfuncties zijn inmiddels ingevuld. Voorzitter van VMS‘21 wordt Helma van Rozendaal. Ze heeft ruime bestuurlijke ervaring. Desgevraagd geeft ze aan dat het voor haar belangrijk is dat echt iedereen zich thuis gaat voelen bij VMS’21 of men nu prestatiegericht of recreatief wil korfballen. Het plezier moet voorop staan. Helma wordt in het bestuur bijgestaan door secretaris Marlies Rasing en Manon Kuijpers die als penningmeester is benoemd. Ivry Leideritz, Josje van Erp en Erwin den Otter maken het bestuur compleet waarbij laatst genoemde tevens het vicevoorzitterschap op zich neemt. Het bestuur wil zich laten ondersteunen door diverse commissies die een grote mate van zelfbeschikking zullen krijgen. Om deze commissies op de juiste sterkte te krijgen is men nog op zoek naar een aantal enthousiastelingen. 

Trainersduo
 Er is overeenstemming bereikt met een nieuw trainersduo: John Nooijen en Chaline de Greef zullen samen het 1e en 2e team gaan trainen. Korballen in een splinternieuwe en sprankelende vereniging? Voel je vrij om aan te melden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant