Bas Geerts van IPS technology
Bas Geerts van IPS technology RUUD VAN DER AALST

Ook bij verpakken komt technologie kijken

Zakelijk Op de koffie bij 1.181 keer gelezen

SCHIJNDEL | Door de jaren heen heb ik al ruim honderdvijftig bedrijven bezocht voor deze rubriek. Altijd had ik wel een idee waar ik terecht zou komen, maar dit keer niet. Ik ben uitgenodigd door Bas Geerts van IPS technology. Dat staat voor Industrial Packaging Support. Het zegt natuurlijk wel iets, maar nog lang niet alles en daarom kan ik niet wachten om meer te weten te komen.

Door: Jeroen van de Sande

Een hand zwaait van links naar rechts, wanneer ik het pand iets te ver voorbij rijd. Omkeren dus, want dat zal Bas zijn! Buiten stellen we ons aan elkaar voor en stiekem begint het interview al. Wat blijkt… IPS staat op het punt om te verhuizen én ras-Schijndelaar Bas is begonnen aan een nieuwe functie als manager operations. Hij weet dus van alle ins en outs. De reden dat hij me op de koffie vraagt, is vooral het gegeven dat ze flink op zoek zijn naar personeel, want het bedrijf zit in de lift. Maar waardoor groeien ze zo en wat doen ze nu precies?

‘Industrial Packing Support’, nu IPS Technology geheten, heeft buiten de vestiging in Schijndel ook een flinke engineering club en een verpakkingstestcenter in Eindhoven. Ook worden onder de naam Innovar Cleaning Controll high tech onderdelen tot op moleculair niveau gereinigd. Deze keten maakt IPS zeer interessant voor de high tech industrie. Niet alleen in de Brainport regio, maar ook ver daar buiten. “Nu zijn we onderdeel van de Meilink Groep”, vertelt Bas “Dat is van oudsher een verpakker. Zo staan ze bekend om het inpakken van staartstukken voor de Gulfstream. Nu doen ze dat voor veel meer industrieën. Wij met IPS werken vooral voor de high tech industrie.” Laat me raden… voor de Brainpoort industrie en ASML? Bas gniffelt. “Dat is onze grootste klant, maar we verpakken lang niet alleen voor hen. VDL en Carl Zeiss zijn bijvoorbeeld ook bedrijven waar we voor werken. Doordat we samen zijn gegaan met de Meilink groep is het voordeel dat we het verpakken van A tot Z aan kunnen bieden. Bedrijven komen met een aanvraag, onze engineers slaan aan het rekenen en testen en komen met een plan. Samen met Innovar zorgen we dan voor het reinigen, verpakken en transport.” Bas geeft concrete voorbeelden. In de coronacrisis hebben ze honderden verpakkingen gemaakt voor beademingsapparaten, maar ze pakken ook machines in en andere technologische onderdelen. Vaak is dat maatwerk en dat is voor de medewerkers altijd weer een mooie uitdaging. Soms moet iets onder een bepaalde luchtdruk verpakt worden, of moet een bepaalde temperatuur in acht worden genomen. “Dat is niet makkelijk, maar wij houden van uitdagingen”, knipoogt de manager. Samen lopen we een ronde door de hal. Grote en kleine kisten staan klaar voor transport, wanden vol zijn ingericht met boutjes, moertjes en ander materiaal. Om machines en producten mee vast te zetten, maar ook voor de klant om ze uiteindelijk te kunnen prepareren. Nieuw is de afdeling ‘return for reuse’. “Voorheen gooiden ze zoiets weg”, laat Bas me een aantal roestvrijstalen plaatjes zien. “Tegenwoordig zorgen we er samen met ASML voor dat ze weer een nieuw leven krijgen. Onze klanten zijn heel bewust heel duurzaam bezig en dat proberen we in het hele proces steeds verder door te voeren.” Onderdelen uit de hele wereld komen bij ons retour waarna wij ze weer een tweede kans geven.

Personeel
Bas is trots op zijn personeel. “We hebben een fijne club mensen. Er heerst een echte teamspirit, ze willen elkaar graag helpen. Als IPS investeren we daar ook in. We organiseren uitjes en teambijeenkomsten, er is overleg en we zorgen voor een goede werkplek en goede werkomstandigheden. Laatst kwam een personeelslid terug na een kort uitstapje bij een ander bedrijf. Ze mistte de teamgeest en de gezelligheid. Dat is een mooi compliment!” Op dit moment staan er bij IPS veel vacatures open. Vanaf 1 december wordt het nieuwe pand, een eindje verderop (ook op Duin) geopend. De eerste voorbereidingen starten en ook op de nieuwe locatie moet nog het nodige gebeuren. Iedereen kijkt uit naar de stap. “Het wordt heel mooi en nog meer wordt mogelijk!” is Bas verheugd. Wil jij graag onderdeel uitmaken van het team van IPS technology? Bas is erg benaderbaar en staat altijd open om eens kennis te maken. Een kop koffie kan nooit kwaad!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant