Van achter links naar rechts: Jan Oomen, Mike van Heffelen en wethouder Menno Roozendaal
Voor: Letty van Herpen, Janet van Rijsbergen en zoon van Pim Schaeps
Van achter links naar rechts: Jan Oomen, Mike van Heffelen en wethouder Menno Roozendaal Voor: Letty van Herpen, Janet van Rijsbergen en zoon van Pim Schaeps

Schijndelse stemmers expo ‘Meisje met de Parel’ op z’n Meierij’s in zonnetje gezet

Cultuur Kunst en cultuur 665 keer gelezen

SCHIJNDEL | De reizende expositie van de ‘Meierijse Meisjes met de Parel’ pronkte van 13 april t/m 1 juni in de etalage van de voormalige ‘Her en Der Winkel’ in het centrum van Schijndel. Voorbijgangers brachten hun stem uit en kozen uit alle 28 kunstwerken een favoriet. Op dinsdag 1 juni werden de winnende stemmers in het bijzijn van wethouder Menno Roozendaal in het zonnetje gezet.

De bijzondere etalage-expositie, een initiatief van Phoenix Cultuur en VOLOP Meierijstad, kreeg ook in Schijndel veel belangstelling. In totaal hebben 73 voorbijgangers via QR code of het stemformulier dat in de MooiSchijndelKrant werd gepubliceerd, gestemd. De 28 kunstwerken zijn zonder vermelding van de naam van de kunstenaar geëxposeerd en enkel voorzien van een letter. Uit alle stemmen in Schijndel is een winnende lettercombinatie ontstaan: P - Y - U. Deze combinatie refereert naar de drie populairste schilderijen van schildercursisten Janske Spoor, Babs van de Burgt en Anny Pulskens. 


Meisjes met de parel in pand Kloosterstraat 4. Foto: Bas Ulehake

De winnende stemmers
De stemmers die het dichtst bij deze winnende combinatie zaten, zijn afgelopen dinsdag 1 juni verrast: Janet van Rijsbergen, Mike van Heffelen, Jan Oomen, Letty van Herpen en Pim Schaeps. In het bijzijn van wethouder Menno Roozendaal ontvingen zij toepasselijke prijzen, beschikbaar gesteld door Etos Schijndel, Mimos Boetiek Schijndel, Gezond Genieten – Ton Kanters, Juwelier Tausch Optiek en City Management Schijndel.


Van achter links naar rechts: Jan Oomen, Mike van Heffelen en wethouder Menno Roozendaal Voor: Letty van Herpen, Janet van Rijsbergen en zoon van Pim Schaeps

Van Schijndel naar Sint-Oedenrode
De 28 ‘Meierijse meisjes met de Parel’ reizen nog even door en worden van 16 juni t/m 14 juli in CEC Mariëndael in Sint-Oedenrode geëxposeerd. Het ‘Rooise’ publiek is van harte welkom om deze expositie te bezoeken en deel te nemen aan de wedstrijd. Na de expositie-periode in Sint-Oedenrode leggen de ‘Meierijse meisjes’ een laatste reis af naar de Noordkade in Veghel, waar ze de hele zomerperiode nog te bewonderen zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant