Het boek, OUD - Ieder wil het worden Niemand wil het zijn
Het boek, OUD - Ieder wil het worden Niemand wil het zijn

Knipoog naar de ouderdom

Cultuur Kunst en cultuur 341 keer gelezen

SCHIJNDEL | Deze week verschijnt er een bijzonder boekje met de titel: ‘OUD – Ieder wil het worden Niemand wil het zijn’, geschreven door Henk Wittenberg (71) en Hannie Buenen (68), allebei uit Schijndel.

Een boekje vol gedachten, gedichten, anekdotes en inzichten over ouder worden en oud zijn. Ontroerend, grappig, ironisch en poëtisch. Bovendien is elke pagina stijlvol vormgegeven. Henk en Hannie kennen elkaar van de havo en de PA in Schijndel. Ze vormden jarenlang samen met haar man Kees Buenen en drummer Manuel Cooijmans de muzikale cabaretgroep Het Slimme Gras.

Henk schreef in 1982 de tekst voor Stille Willie, Kees maakte de muziek en het werd een hit. Henk Wittenberg is geen onbekende in Schijndel. In 2002 exposeerde hij zijn schilderijen in Atelier van Oorschot en bracht een gedichtenbundel uit.

In 2012 maakte hij samen met striptekenaar Danker Jan Oreel een strip over de geschiedenis van Brabant. Voor twee Brabantse dialectboekjes ontving hij in 2015, samen met Piet van Esch, de Brabantse cultuurprijs ‘De zachte G’.

Hannie Buenen-Kemps was ruim 40 jaar onderwijzeres in Gemonde. Daarnaast schreef zij talloze liedjes voor o.a. Kinderen voor Kinderen, BOTS, Paul de Leeuw, Karin Bloemen en vele anderen. In hun jarenlange vriendschap, kwamen veel onderwerpen voorbij, kinderen, kleinkinderen en vooral de laatste jaren ook over ouder worden. De teksten die ze daarover schreven bleven veelal in de computer hangen, totdat Henk ze begon te verzamelen en Hannie vroeg of ze mee wilde werken aan dit boekje.

Als grafisch vormgever ontwierp Henk al vele boeken. Nu greep hij de kans om hun boekje op een heel eigen wijze vorm te geven. Mensen die het op beeldscherm mochten inzien, vonden het ‘ontroerend mooi’. Het boekje kost € 14,95 en is verkrijgbaar bij elke boekhandel en online.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant