Meisjes met de parel in pand Kloosterstraat 4
Meisjes met de parel in pand Kloosterstraat 4 Bas Ulehake

Stem dit weekend nog op jouw favoriete ‘Meisje met de Parel’

Cultuur Kunst en cultuur 239 keer gelezen

SCHIJNDEL | Je hebt nog een weekend om te stemmen op jouw favoriete meisje met de parel. De stem periode loopt tot en met 23 mei. De kunstwerken zijn te vinden in de etalage van de Kloosterstraat 4.

Veel cursisten moeten tijdens de lockdown hun live schilderles ontberen. Om hen ook thuis te inspireren en te stimuleren om te blijven schilderen, kregen schildercursisten van Phoenix Cultuur de opdracht om vanuit huis aan de slag te gaan met een eigen weergave en visie op het ‘Meisje met de Parel’, maar dan op z’n ‘Meierij’s’. De kunstwerken worden ruim een maand lang geëxposeerd in leegstaande etalages in de centra van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Hiermee worden de centra in Meierijstad onder de aandacht gebracht en de weg er naartoe aantrekkelijker gemaakt. Na de succesvolle eerste etalage-expositie in Veghel, zijn de ‘Meierijse Meisjes’ sinds 13 april in het centrum van Schijndel te bewonderen.

Schildercursisten
Maar liefst 25 schildercursisten deden mee aan deze opdracht, waaronder vijf cursisten van kunstenares en Phoenix-docente Rita van der Laan. Zij geeft normaliter wekelijks teken- en schilderles vanuit ‘t Spectrum in Schijndel. Onder andere Elly Bax, Toon van Boxtel, Janske Spoor, Erika Wijntjes en Janet van der Linden waagden zich aan deze bijzondere opdracht, en kozen elk voor een eigen schildertechniek en studie. Dit resulteerde in een diversiteit aan werken en persoonlijke interpretaties.

Stem en maak kans op mooie prijzen
Tijdens de expositie-periode in Schijndel wordt het publiek opgeroepen om een wandeling te maken door het centrum van Schijndel en een kijkje te nemen bij de 28 ‘Meierijse Meisjes met de Parel’. Door middel van een QR-code op de etalageposter of de bon in de MooiSchijndelKrant van 14 april, kan men tot 23 mei een stem uitbrengen op een favoriete top drie. Alle stemmers maken kans op één van de vijf prijzen die beschikbaar worden gesteld door Mimos Boutique, Ton Kanters - Gezond Genieten, Etos Schijndel, Tausch Optiek & Juwelier en InSchijndel City Management. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht en op 9 juni bekend gemaakt in de MooiSchijndelKrant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant