Wim Vermeulen voor de ingang van SV Avanti '31
Wim Vermeulen voor de ingang van SV Avanti '31

Belangrijk nieuws voor senioren: ‘Samen in beweging blijven’

Sport Sport 393 keer gelezen

SCHIJNDEL | De versoepelingen geven langzaam weer ruimte voor senioren om buiten te gaan sporten. Het sociale aspect en het bewegen staan bovenaan. Speciaal door het Nationaal Ouderenfonds opgeleide coaches begeleiden de sessies die één keer per week worden gehouden. De eerste vier trainingen zijn gratis.

Sport is voor velen de belangrijkste bijzaak in het leven. “Wij zetten ons er voor in dat (team)sport ook voor ouderen mogelijk is en blijft. Veel ouderen willen wel sporten, maar kunnen niet (meer), bijvoorbeeld omdat er onvoldoende passend aanbod is. Ouderen benaderen sport en bewegen anders en zoeken ook andere beweegvormen. Daarom introduceerde het Nationaal Ouderenfonds in 2013 het concept OldStars”, zegt Wim Vermeulen namens SV OldStars.

Onder leiding van een bevoegde coach krijgen de deelnemers wekelijks een twee uur durend sociaal bewegingstraject voorgeschoteld. Eerst halfuurtje met elkaar aan de koffie, daarna omkleden en naar buiten voor een minimaal drie kwartier durend bewegingstraject waarbij alle spieren gebruikt gaan worden. Omdat bij senioren het evenwicht, de kracht en geheugen afnemen zijn bij OldStars-walkingsports de oefeningen daarop afgestemd. Er wordt afgesloten met een halfuurtje een van de OldStars-walkingsports zoals walking football, hockey, korfbal, handbal of tennis. Natuurlijk daarna de cooling down en de derde helft.

Vragen? Stuur een mailtje naar: walkingsports19@gmail.com of bel: 0622017768. Op de website: oldstars-walkingsports.simpsite.nl is het overzicht van OldStars sports in Meierijstad te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant