Afbeelding
Bas Ulehake

Waterbazen wandelingen van Waterschap Aa en Maas

Natuur Natuur 228 keer gelezen

SCHIJNDEL | Wandelen is een grote trend op dit moment. Om wat afwisseling te brengen tijdens het wandelen, lanceren de waterschappen de ‘Waterbazen Wandelingen’. Onderweg ontdek je nieuwe plekken en leer je wat je zelf kunt doen voor schoon en voldoende water. Met een gratis Doe & ontdek-gids kan jong en oud aan de slag met opdrachten en waterweetjes. Check de waterkwaliteit, leer kijken als een dijkwachter en spot tegeltuinen, regentonnen of wadi’s.

De Waterbazen wandelingen zijn onderdeel van een landelijke campagne waar Aa en Maas, net als veel andere waterschappen in Nederland, bij aansluit. Met een promofilmpje roept kersverse dijkgraaf Mario Jacobs iedereen op om al wandelend meer te leren over water.

Dijkgraaf Mario Jacobs: “Met deze campagne willen we zoveel mogelijk mensen betrekken bij ons werk. Daarnaast prikkelen we hen om bewuster om te gaan met water. We geven tips en delen waterweetjes, zodat mensen leren hoe ze zelf kunnen bijdragen aan schoon en voldoende water.”

Met kleine aanpassingen in en om het huis is er al veel te bereiken. Zoals hoosbuien opvangen met een regenton, de auto een duurzame wasbeurt geven in de wasstraat of zwerfvuil rapen langs de waterkant.

Waterweetjeswandelingen
Om mee te doen met de Waterbazen wandelingen, kies je zelf waar de wandeling heen gaat: op de dijk, in de natuur of in de stad. De opdrachten zijn niet gebonden aan een specifieke plek of route. Als tip vind je op de website een aantal waterweetjeswandelingen met leuke routes door Grave, Heusden, Someren en Landhorst.

Doe & ontdek-gids 
De Doe & ontdek-gids van de Waterbazen wandelingen is gratis te downloaden en speciaal geschikt voor op je mobiele telefoon. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant