Afbeelding
Bas Ulehake

Seniorenwoningen en 1080m2 groen aan Teeuwishoek

Gemeentenieuws Gemeentenieuws 1.051 keer gelezen

SCHIJNDEL | Voor de gronden behorend bij Teeuwishoek 19 in Schijndel is een principeverzoek ingediend voor het oprichten van twee seniorenwoningen. Als tegenprestatie wordt ca. 1080 m2 van het perceel openbaar gemaakt. 

Tijdens de tweede ronde van gebundelde afhandeling van principeverzoeken heeft het college besloten om geen medewerking te verlenen aan het oprichten van 4 woningen op het achterterrein. Het verschil met het vorige initiatief is dat het nu gaat om twee woningen voor senioren en er ca. 1080 m2 groen openbaar wordt gemaakt. Dit verzoek is in strijd met het geldende bestemmingsplan omdat binnen de geldende bestemming ‘Groen’ geen woningen zijn toegestaan. Door het bouwen voor een specifieke behoefte en het openbaar maken van een aanzienlijk gedeelte van het perceel is er sprake van een aanzienlijke ruimtelijke kwaliteitswinst.

Het college van burgemeester en wethouders verleent in principe medewerking onder nadere voorwaarden aan het oprichten van twee seniorenwoningen op het achterterrein van Teeuwishoek 19 in Schijndel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant