Afbeelding

Nieuw initiatief: de belcirkel

Algemeen 204 keer gelezen

SCHIJNDEL | Welzijn De Meierij is in samenwerking met Woonmeij en De Seniorenraad Schijndel in de afgelopen maanden gestart met een nieuw project: de belcirkel. Een initiatief om bewoners van Schijndel en hopelijk straks ook uit Sint-Oedenrode met elkaar in contact te brengen, zonder daarmee coronamaatregelen te overtreden.

Na een eerste pilot gedraaid te hebben met zeven deelnemers blijkt dit een succes. “Iedereen is enthousiast: het praatje is gezellig en er ontstaan mooie gesprekken over toen en nu. Iedereen heeft een makkelijke taak: de volgende persoon op de lijst opbellen op de afgesproken tijd en dan een praatje maken. Dit kan gaan over het weer, maar ook over een leuk spelletje van vroeger. Wij willen de belcirkel nu graag verder uitzetten in Schijndel en Sint-Oedenrode”, laat Welzijn De Meierij weten. Lijkt het u leuk om op één ochtend in de week telefonisch contact te hebben met mensen uit de wijk? Neem dan gerust contact op met Maren Brakke van Welzijn De Meierij. Dit kan telefonisch via: 06 83404938 of via de mail: m.brakke@welzijndemeierij.nl. Voor deze activiteit is Welzijn De Meierij ook op zoek naar gedreven vrijwilligers in Schijndel en Sint-Oedenrode wie de rol als coördinator van de activiteit op zich wil nemen. “Als vrijwillige coördinator ben jij verantwoordelijk voor het contact tussen de deelnemers van de belcirkel. Je start op de afgesproken dag met de belcirkel en sluit deze ook weer op de afgesproken tijd. Tussentijds en naderhand ben jij bereikbaar voor de deelnemers om afspraken te maken en op tijd te signaleren mocht er meer nodig zijn. Dit alles in overleg met de desbetreffende coördinator op locatie. Dagen en tijden zijn in overleg met de deelnemers. We kijken naar een zo fijn mogelijke tijd dat iedereen kan”, meldt Welzijn De Meierij.

Reageren op deze vacature? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk via 073-2544 1400 of vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant