Carin Simons tussen de kleurrijke cirkels van Het Netwerk
Carin Simons tussen de kleurrijke cirkels van Het Netwerk Pascal van Oers

Kleurrijke cirkels van Het Netwerk twee dagen te zien

Cultuur Kunst en cultuur 498 keer gelezen

SCHIJNDEL | Een bijzonder kunstwerk is er tot en met zondag 2 mei tijdelijk te zien in Schijndel. Op het talud langs de A50 weefden zestien vrijwilligers onder de bezielende leiding van kunstenaar Carin Simons kleurrijke cirkels. Dit deden ze met maar liefst zes kilometer koord gemaakt door vierhonderd mensen uit Meierijstad en omgeving. Op 2 mei Om 20.00 uur ’s avonds was het kunstwerk weer verdwenen. Hiermee gaf Het Netwerk het startsein voor de tiende editie van het Veghelse festival Fabriek Magnifique in 2022. 

Vanaf de A50 was het helaas net niet te zien, het pop-up kunstwerk van Het Netwerk. Maar vele fietsers, wandelaars en sporters werden zaterdag verrast aan de kruising Veghelsedijk Grootdonkweg. Carin Simons en de betrokken vrijwilligers weefden het koord volgens vooraf vastgestelde patronen. Dit zorgde voor een prachtig lijnenspel, de belichaming van een netwerk. De bijzondere tijd waarin we leven was aanleiding voor Het Netwerk. Sinds half januari is Carin Simons actief en Het Netwerk groeit gestaag. Vierhonderd mensen, honderden bollen wol in allerlei kleuren en vele breivorken maakten dit eerste pop-up kunstwerk mogelijk.

Twee dagen
In verband met corona was de creatie slechts twee dagen te zien. Op 2 mei om 20.00 uur in de avond was het weer verdwenen. Het gaf voor twee dagen kleur aan zijn omgeving. Maar belangrijker nog, Het Netwerk geeft kleur aan het dagelijks leven van veel deelnemers. Daar draait het om.

Zestien vrijwilliger
De zestien vrijwilligers die het pop-up kunstwerk hielpen bouwen, spelen een cruciale rol bij het letterlijk verspreiden van Het Netwerk in de kernen van Meierijstad. Zij vertegenwoordigen allen een bijzonder betrokken groep inwoners van onder andere Odendael (Sint Oedenrode), AAtrium (Veghel), Kwarté (Schijndel), Haarenstaete (Mariaheide) maar ook vanuit andere plaatsen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant