Deelnemers toernooi TC Skinlo
Deelnemers toernooi TC Skinlo TC Skinlo

Jeugd TC Skinlo speelde onderling toernooi

Sport Sport 526 keer gelezen

SCHIJNDEL | TC Skinlo heeft op zondag 11 april 2021 een toernooi georganiseerd voor jeugdleden tot en met 26 jaar. Momenteel gelden voor (buiten) sporten nog allerlei regels. Edwin van Tilburg, Joyce Bolwerk en Anja Heikoop hebben vooral gekeken naar wat wél kan. Zo ontstond het idee om een dagtoernooi voor de jeugd t/m 26 jaar te organiseren. Het was voor de jeugd dé kans om weer (onderling) een wedstrijd te spelen.

Het dagtoernooi was ingedeeld in 4 categorieën:

  • Oranje (<11 jaar)
  • Groen <t/m 12 jaar)
  • Geel (11-14 jaar)
  • Geel (15-26 jaar)

Voor het toernooi waren 48 deelnemers. Deze speelden op negen banen alle wedstrijden in tijdsloten van drie uur. Met een waterig zonnetje beleefden ze een fijne sportieve middag met mooie wedstrijden. “Fijn dat dit weer mogelijk is”, was een van de reacties. En ook: “Het spelen van wedstrijden vergroot nog meer het spelplezier”.
Anja Heikoop, voorzitter van TC Skinlo: “We merken dat vooral de jeugd graag weer wedstrijden wil spelen, Gelukkig mag dit onderling binnen de club. Door het enthousiasme van de deelnemers is het toernooi voor herhaling vatbaar!”

Jeugdvrijwilligers zijn grote steun
Skinlo organiseert evenementen voor zowel jeugd als senioren. Het succes hangt hierbij mede af van inzet van vrijwilligers. Edwin van Tilburg: “In het verleden waren vrijwilligers allemaal volwassenen. Deze trend hebben we bij TC Skinlo inmiddels doorbroken. We hebben afgelopen jaar proefgedraaid met een vrijwilligersgroep van jeugdleden. En dat bevalt goed!”
Lotte Voets (16 jaar), Iris van Tilburg (16 jaar), Kjell Russens (15 jaar) en Sten van Uden (14 jaar) zijn de nieuwe jeugdvrijwilligers. Zij hebben al veel geholpen bij diverse (jeugd)events zoals Glow in the Dark en toernooien, zowel op organisatorisch als uitvoerend vlak. Zij nemen deel aan vergaderingen, brengen ideeën in en nemen verantwoordelijkheid voor deeltaken.

Onderling tennissen bij TC Skinlo
Voor de deelnemers lag een gezonde snack klaar.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant