Sissy Fliers in de kleurrijke galerij van het appartementencomplex
Sissy Fliers in de kleurrijke galerij van het appartementencomplex Bas Ulehake

Nuttige huisvlijt in coronatijd

Cultuur Kunst en cultuur 506 keer gelezen

SCHIJNDEL | Al sinds het begin van de Coronacrisis zit Sissy Fliers niet stil. Ze heeft er zelfs meer tijd door gekregen om haar hobby haken nog verder uit te breiden. In het hele appartement staan en hangen handgemaakte borduursels, haak- en breiwerken van Sissy. “Iedere dag ben ik er mee bezig, al zijn het maar een paar steken”, vertelt Sissy.

Keurrijke galerij
Door het thuiszitten vond ze de galerij van het appartementencomplex maar saai en kleurloos. Met haar haaktechniek is ze toen begonnen om spullen in te pakken. Wat begon met een bankje met bloemetjes en knuffelbeertjes is nu uitgebreid tot en met de regenpijpen aan toe. De regenpijp is niet alleen ingepakt, maar ook versierd met verschillende kleine haakwerkjes zoals bloemen, slangen en lieveheersbeestjes. “Ik wil nog heel graag een Mopshond maken, want die heeft van die mooie plooien”, zegt ze vol ambitie.

Samen haken
Het is echter niet alleen bij de galerij van Sissy gebleven, want samen met haar 85-jarige buurvrouw gaat ze verder om ook daar de regenpijp van een kleurrijk gehaakt kunstwerk te voorzien. Haar buurvrouw zag namelijk het kleurrijke geheel bij de buren en wilde dat ook graag. “De buurvrouw wilde heel graag helpen, want ze had vroeger ook veel gehaakt. Ik heb haar toen de steken voorgedaan en nu komt ze iedere week gezellig mee haken”, geeft Sissy aan.

Stichting Remote Papua
“Het haken is eigenlijk allemaal begonnen toen mijn zus vroeg om iets voor haar stichting Remote Papua in Nieuw Guinea te doen. Daarvoor heb ik al die knuffels al gemaakt” wijst Sissy naar een grote stapel kleurrijke dieren. Deze knuffels gaan normaal met het vliegtuig mee naar een school in Nieuw Guinea. Als haar zus weer op reis gaat naar naar die plek, neemt ze de gehaakte knuffels mee en de kinderen daar mogen dan een nieuwe mascotte voor hun school kiezen. Sissy vindt het dan ook heel jammer dat ze deze door het Coronavirus nu nog niet bij de kinderen kan krijgen.

Heb jij ook een leuke hobby opgepikt in deze tijd? Wil je er wat over vertellen? Stuur dan een mail naar redactie@mooischijndel.nl

Haakwerk van Sissy Fliers
Haakwerk van Sissy Fliers
Haakwerk van Sissy Fliers
Haakwerk van Sissy Fliers
Haakwerk van Sissy Fliers
Haakwerk van Sissy Fliers
Kinderen van een school in Papua
De zus van Sissy en haar man bij een school in Papua
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant