Anne-Marie Cornelissen en Jan van Oort gaan op pad om de
Anne-Marie Cornelissen en Jan van Oort gaan op pad om de "Parels van Schijndel" vast te leggen. Omroep Meierij

‘Parels van Schijndel’ bij Omroep Meierij

Cultuur Kunst en cultuur 555 keer gelezen

SCHIJNDEL | ‘Parels van Schijndel’. Dat is de titel van een serie programma’s die Omroep Meierij TV vanaf dinsdag 6 april uitzendt. Acht weken lang wordt er met andere ogen naar kenmerkende gebouwen in Schijndel gekeken. Omroep Meierij zond in deze reeks eerder de Parels van Veghel en de Parels van Sint-Oedenrode uit.

Programmamaker Jan van Oort en dorpsgids Anne-Marie Cornelissen gingen samen op pad langs historische gebouwen in Schijndel. De serie beeldverhalen die zij vertellen begint bij de Sint Servatiuskerk aan de markt.

Jan en Anne-Marie gaan ook naar de Glazen Boerderij, het Napoleonskerkje, molen de Pegstukken, het Jan Heestershuis, de Schaapskooi en het klooster van de Zusters van Liefde. De achtdelige serie Parels van Schijndel wordt afgesloten met de beeldenroute.

De serie is bedoeld om mensen een andere kijk te geven op de schoonheid van de historische gebouwen in Schijndel. “Eén ding is zeker, na het zien van de Parels van Schijndel kijk je met andere ogen naar gebouwen en bijzondere plekken in Schijndel.” Aldus de makers.

Elke aflevering wordt een week lang uitgezonden na het nieuwsprogramma RondOM van Omroep Meierij. De afleveringen worden vrijwel elk uur herhaald en zullen ook online te zien zijn op de website en het YouTubekanaal van Omroep Meierij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant