Bianca Pijnappers - Turondo Dance Foto: Wiek van Lieshout
Bianca Pijnappers - Turondo Dance Foto: Wiek van Lieshout Wiek van Lieshout

Turondo Dance: ‘We proberen zo goed mogelijk te besluiten’

Sport Sport 986 keer gelezen

SCHIJNDEL | In de krant van afgelopen week kwamen vier verenigingen aan het woord over het wel en wee van de club tijdens Corona. Namens Turondo Dance hadden we contact met Bianca Pijnappels.

Hoe gaan jullie om met Corona?
“Sinds Corona heeft het bestuur van Turondo Dance voor uitdagingen gestaan. Omdat het om een situatie ging waar niemand ervaring mee had, is het niet altijd gemakkelijk geweest om keuzes te maken en we hebben daarbij ook naar andere verenigingen gekeken. Hoe doen zij het? De lessen hebben meerdere keren stilgelegen door de ingestelde lockdowns. Het bestuur heeft leden en ouders zo vaak en zo duidelijk mogelijk geïnformeerd over de stand van zaken en wat de besluiten van de overheid betekenden voor onze vereniging. Na de eerste lockdown - en ook nu weer - zijn we overgestapt op buitenlessen, omdat die nu zijn toegestaan. Binnenlessen op onze eigen vaste locatie niet.

Is contributie een issue?
Daar kwamen vragen over vanuit leden. De contributie mag niet door het bestuur aangepast worden. Daar zijn juridische regels voor. Daarnaast is verlaging of kwijtschelding van contributie gunstig voor leden, maar niet voor de vereniging. Vanuit de gemeente werden webinars door professionals aangeboden om over dit soort zaken meer informatie te krijgen. Hier hebben we aan deelgenomen om vervolgens zo goed mogelijk besluiten te nemen.”

Hoe staan jullie er financieel voor?
“Financieel gezien heeft Turondo Dance gebruik kunnen maken van overheidssteun voor verenigingen. Daarnaast waren we financieel een gezonde club, waardoor we niet in de problemen zijn gekomen. Wat betreft de toekomst: we houden de moed er in. Momenteel lopen de buitenlessen goed. De jaarlijkse eindshow kan voor het tweede jaar op rij niet doorgaan, maar er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een fantastisch alternatief.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant