Adrie Hellings
Adrie Hellings Bas Ulehake

BSV Starlights: ‘We zien de toekomst positief in’

Sport Sport 290 keer gelezen

SCHIJNDEL | In de afgelopen editie van DeMooiSchijndelKrant kwamen enkele verenigingen aan het woord over het runnen van een club tijdens Corona. Lees hieronder de bijdrage van Adrie Hellings van Base- en Softball Vereniging Starlights.

Hoe leiden jullie de club tijdens Corona
“Het is een bijzondere periode voor iedereen, dus ook voor het bestuur van een sportvereniging. De bestuursvergaderingen zijn al een jaar lang bijna allemaal online en het onderlinge contact beperkt zich vooral tot e-mail en WhatsApp-verkeer. Veel onderwerpen uit de activiteiten- en beleidsagenda vervallen of moeten doorgeschoven worden.”

Hoe is de binding met de leden nu?
“Gelukkig hebben we vorig seizoen van juli tot oktober competitie kunnen spelen. Hopelijk kan dat binnenkort ook weer. Voor de onderlinge binding is er vorig jaar een online pubquiz georganiseerd en zijn er dit jaar voor de jeugd speciale trainingsbijeenkomsten in de buitenlucht geweest. Leden tot 27 jaar kunnen weer volop trainen. Voor de oudere leden is de training aangepast. Dat is met onze sport, waarin vangen, gooien en slaan centraal staan, goed te doen. Door de sluiting van de kantine missen we wel het onderlinge sociale contact na de trainingen, maar het is fijn dat we elkaar op de speelvelden weer kunnen treffen.”

Hoe staat het er financieel voor?
“De contributie is vorig seizoen door alle leden gewoon betaald. De vereniging mist wel de inkomsten van de eigen kantine. Gelukkig hebben we daarvoor een bijdrage van de gemeente ontvangen. Daarnaast hebben we afgelopen jaar veel werk gemaakt van de Grote Clubactie. Mede hierdoor hebben we het jaar 2020 financieel goed af kunnen sluiten.”

Hoe zien jullie de toekomst?
“Ik zie de toekomst van de vereniging zeer positief in. We gaan ervan uit dat al snel enkele beperkingen bij het buitensporten opgeheven worden en dat onze competities binnenkort van start kunnen gaan. We hopen dat het sportjaar 2021 dan ook, vanaf binnenkort, zo normaal mogelijk zal verlopen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant