Mark van Laarschot en Hans Fassbender (r) trekken het doek er af.
Mark van Laarschot en Hans Fassbender (r) trekken het doek er af. Jeroen van de Sande

Mijmerbankjes Schijndel en Wijbosch in gebruik

Algemeen Gemeentenieuws 422 keer gelezen

SCHIJNDEL /WIJBOSCH | De Mijmerbankjes van Schijndel en Wijbosch zijn sinds vrijdagmorgen officieel in gebruik. Afgelopen zondag had Erp de primeur en deze week volgen de andere kernen van Meierijstad.

In Schijndel heeft de bank een plek gekregen in het Jansenpark, dichtbij het water. Mark van Laarschot sprak namens de projectgroep de kleine club aanwezigen toe. Samen met Hans Fassbender van het Oranjecomité trok hij het op maat gemaakt doek opzij. Samen ‘mijmerden’ ze als eersten. “We noemen het bewust mijmeren en niet herdenken, want dat heeft een heel andere lading. Daarnaast is heel bewust rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Zodat we over tien jaar kunnen laten zien, dat we zoveel afstand moeten houden, als we terugblikken op deze tijd”, legt Mark uit.

Een half later was Wijbosch aan de beurt. Midden in de wijk, op het veldje tussen de Mgr. Van de Venstraat en de Rietstraat is de bank geplaatst. Het trok direct bekijks toen Van Laarschot, ditmaal met Kees Goos (voorzitter dorpsraad Wijbosch), de Mijmerbank onthulde.

Behalve Mijmerbanken zijn ook meerdere podcasts opgenomen die het verhaal over corona vanuit meerdere perspectieven belichten. De aanvragen zijn nog niet allemaal verwerkt. Er zullen dus nog meer verhalen volgen.

Afbeelding
Kees Goos en Mark van Laarschot.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant