Afbeelding
Bas Ulehake

Eerste Mijmerplek in Meierijstad onthuld

Gemeentenieuws Gemeentenieuws 467 keer gelezen

ERP/MEIERIJSTAD – De commissaris van de Koning in Brabant, Ina Adema en burgemeester Kees van Rooij onthulden zondagochtend de eerste Mijmerplek in Erp. De komende week wordt in elke kern van Meierijstad de Mijmerplek onthuld. “Het is een plek om te herdenken, stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is, maar ook om vooruit te kijken.”

“In Meierijstad zullen weinig mensen zijn die niet direct of indirect met corona geconfronteerd zijn”, aldus burgemeester Van Rooij. In alle dertien kernen is een Mijmerplek gerealiseerd. Het is een initiatief van het comité Meierijstad Mijmert in samenwerking met de gemeente Meierijstad. “Op verzoek van de burgemeester hebben wij de afgelopen maanden nagedacht over een gepaste manier om gemeentebreed aandacht te besteden aan de coronacrisis en de impact op onze samenleving”, aldus Maddy Goossens, voorzitter van het comité. Naast de fysieke Mijmerplekken heeft het comité in samenwerking met vier jonge journalisten uit Meierijstad ook een podcastserie gemaakt. “Verhalen van jong en oud, van verdriet, maar zeker ook van warmte en hoop”, vervolgt Goossens.

Op de mijmerplek kan men op anderhalve meter afstand van elkaar mijmeren. Het comité Meierijstad Mijmert koos voor de onthulling van de eerste Mijmerplek Erp. “Februari 2020 stond ik hier in volle vreugde tijdens carnaval”, vertelt Ina Adema, de commissaris van de Koning in Brabant. “In maart dat jaar was dat wel anders. Erp is hard getroffen door corona.” De Mijmerplek is een bank in de vorm van een ‘S’. “Deze staat voor Samen, Sterk en Saamhorigheid”, legt Goossens uit. Ook kan je op de bank luisteren naar de verhalen van inwoners uit de gemeente. Via een QR-code kom je bij de podcastserie.

Eind volgende week worden in de twaalf andere kernen van Meierijstad de Mijmerplekken door een lid van het comité officieel overgedragen aan de lokale gemeenschap. De locaties zijn afgestemd met de dorpsraden en andere vertegenwoordigers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant