Knaagsporen van de bever in Schijndel
Knaagsporen van de bever in Schijndel Hans Roelofs

Bever gespot in Schijndel

Natuur 1.240 keer gelezen

SCHIJNDEL | Langs de Molenheideloop in Schijndel is onlangs een bever gespot. In eerste instantie zag Hans Roelofs uit Schijndel knaagsporen aan diverse takken en bomen. Navraag bij experts wees uit dat het toch echt om beversporen zou moeten gaan.

Inmiddels heeft Hans met eigen ogen de bever mogen aanschouwen, “Enkele malen stak de bever zijn kopje boven het water uit, maar dat ging zo snel dat ik daar geen foto van kon maken”, vertelt Hans”. Vanuit de Houterd, waar hij woont, loopt hij graag een rondje door de Liekendonk. Vaak loopt Hans ook een stukje de andere kant op, door het wat kleinere en minder bekende natuurgebied waar vroeger de Oude Molen Heide lag, tussen de Dopheiweg en de Vijverweg. “Het natuurgebied is niet heel groot, maar wel heel mooi en waar ik ook regelmatig ijsvogels, zilverreigers, hazen en reeën spot”, schrijft Hans op de website van het NMC.

Waterschap Aa en Maas, de beheerder van de Molenheideloop, reageerde niet verbaasd op het bericht van Hans. Ze hadden al veel observaties van de bever en beversporen in de omgeving. Zo is er op nog geen 1,5 kilometer van dit gebied, een beverburcht bekend bij het Waterschap.

Hieronder enkele foto’s van de beversporen.

Knaagsporen van de bever in Schijndel
Knaagsporen van de bever in Schijndel
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant