Lynn van Zutphen, Janneke Sarijoen en Christel de Laat
Lynn van Zutphen, Janneke Sarijoen en Christel de Laat Bas Ulehake

Zwembad De Molen Hey wint Rookvrije Generatie Award

Recreatie en Toerisme 405 keer gelezen

SCHIJNDEL | Uit handen van Schijndelse cabaretière Christel de Laat kreeg zwembad De Molen Hey in Schijndel de Rookvrije Generatie Award uitgereikt. Zweminstructrices Janneke Sarijoen en Lyn van Zutphen namen de award in ontvangst. Met de Rookvrije Generatie Awards worden initiatieven beloond die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. 

Zwembad De Molen Hey is een plek waar jong en oud samenkomt en waar het goede voorbeeld juist zo belangrijk is. Naast dat de collega’s van het zwembad achter het initiatief staan, bleek ook 70% van de deelnemers aan een enquête het initiatief te steunen. 

Voorbeeldfunctie
Volgens het juryrapport is het fantastisch dat het zwembad volledig rookvrij is en dat dit zo breed gesteund wordt. Dat bleek ook uit het aantal publieksstemmen. Daarmee is het een inspiratiebron voor andere zwembaden en recreatieplekken om dit mooie voorbeeld te volgen.

Beloning voor rookvrij laten opgroeien van kinderen
Met de Rookvrije Generatie Awards zetten de Hartstichting, KWF en het Longfonds initiatieven in het zonnetje die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Daarnaast dienen deze initiatieven als inspiratie voor anderen die een bijdrage willen leveren aan een Rookvrije Generatie. Het is de vierde keer dat de Rookvrije Generatie Awards worden uitgereikt.

Winnaar categorie Recreatie
Rookvrije initiatieven konden zich hiervoor zelf aanmelden of zijn aangemeld door het publiek. Publieksstemmen via de website telden voor de helft mee; de andere helft werd toegekend door de vakjury. In totaal zijn er 7 categorieën die een Award krijgen toegekend, met dit jaar een extra toekenning voor ‘meest vernieuwend’. Zwembad De Molen Hey is de winnaar in de categorie Recreatie.

Lynn van Zutphen, Janneke Sarijoen met de Rookvrije Generatie Award.
Naast een award kregen de dames ook bloemen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant