Wendy van den Heuvel in haar eigen salon.
Wendy van den Heuvel in haar eigen salon.

Primeur voor Schijndel: Little Turtle Baby spa

Zakelijk Op de koffie bij 973 keer gelezen

SCHIJNDEL | “Kom maar naar boven!” roept een vriendelijke stem van bovenaan de trap. Ik sta in de grote en indrukwekkende showroom van Relax Outdoor aan de Industrieweg in Schijndel. Ik heb even de tijd nodig om dat in te laten inwerken. ‘Hier valt ook genoeg over te schrijven’, denk ik, maar ik kom voor iets anders. Wendy van den Heuvel heeft me namelijk uitgenodigd om te praten over een ander bedrijf van haar: Little Turtle Baby spa. Een spa voor baby’s, die haar schoonheidssalon gaat versterken. Vanaf nu is heel jong, tot heel oud, welkom bij Wendy.

Door: Jeroen van de Sande

Behalve de heerlijke geur van de showroom, pakt mijn neus ook de geur van koffie uit de lucht. Een paar momenten later staat een dampend kopje voor mijn neus. De zoon van Wendy - Jereau - luistert van achter zijn computer mee. De professionele foto’s in de showroom zijn van hem, maar wellicht kunnen we daar nog eens een ander interview aan wijden. Laten we het bij het hoofdonderwerp houden, de Little Turtle Baby spa. Wendy is de allereerste in Schijndel, een primeur dus.

Toen door corona de deuren dicht moesten, ging de Schijndelse niet bij de pakken neer zitten. Sterker nog... na flink brainstormen, kwam ze met het concept dat haar schoonheidssalon moest gaan versterken. “Ik had ineens de tijd om het op te zetten en die tijd heb ik goed benut”, begint Wendy, die een gediplomeerd docent is in Shantala massage. “In mijn schoonheidssalon staan nu twee babyspa’s. Van hoge kwaliteit. We hebben verstand van de materie door onze ervaring met spa’s, daarom bieden we wat andere salons niet hebben. Dat geldt ook voor de 100% plantaardige olie waar de ouders de baby’s mee insmeren en masseren én voor de handdoeken. Het zijn bamboehanddoeken, zacht voor de huid.” Ik neem een kijkje in de salon en de details vallen me op nu Wendy het me verteld heeft. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Het lijkt me ook dat het goed te combineren valt, de salon en de spa. Wendy: “Dat klopt. Mocht het baby’tje nog even indutten, dan kunnen we de moeder van een schoonheidsbehandeling voorzien. Twee vliegen in één klap!”

Little Turtle Baby spa doet er alles aan om de baby (van 0 tot 9 maanden) te verwennen. De ouders gaan zelf aan de slag met hun kind. Wendy legt hen uit hoe het moet en gebruikt een pop als voorbeeld. “Ik laat zien hoe ze de baby met een drijfkraag aan in het water moeten laten zakken”, zegt ze. Dan begint het ‘relax-avontuur’ voor het kind. Al drijvend in het lekkere warme water, krijgt het de bubbels van de spa op het huidje. Het voelt zo’n beetje als de tijd in de baarmoeder, heel aangenaam dus, al kan ik het zelf niet meer herinneren. Na de spa krijgen de jongens en meisjes een babymassage van papa of mama. Volgens Wendy is de hele sessie erg goed voor de band tussen ouder en kind. “Het is voor iedereen aan te raden, maar vooral ook voor moeders met een postnatale depressie. Daarnaast helpt het klachten als buikkrampjes, eczeem en andere huidproblemen te verminderen en is het ook goed voor kinderen met reflux en slaapproblemen. Ik zeg niet dat we die problemen helemaal oplossen, maar het draagt er wel aan bij”, is Wendy duidelijk.

Het enthousiasme van Wendy werkt aanstekelijk. Ze blijft honderduit vertellen en staat te popelen om te beginnen. De eerste aanmeldingen wachten al in de agenda. De opening is op 24 maart. Wendy schuift een cadeaubon voor mijn neus. “Perfect als kraamcadeautje, of als verrassing tijdens een babyshower”, glimlacht de spa-expert. Het zijn de details die het hem doen en samen maken die het totaalplaatje compleet. Er zit duidelijk een gedachte achter. De baby’s krijgen daar niks van mee, die gaan vooral genieten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant