Een voorbeeld uit het rijke archief van de Heemkundekring Schijndel
Een voorbeeld uit het rijke archief van de Heemkundekring Schijndel

Heemkunde Schijndel zoekt vrijwilligers om archief te vullen

Historie Historie 609 keer gelezen

SCHIJNDEL | De Heemkundekring uit Schijndel zorgt er voor dat de Schijndelse historie goed bewaard blijft en beschikbaar is voor de bevolking. Met diverse werkgroepen met ieder hun eigen takenpakket zorgen ze er voor dat het zo gestructureerd mogelijk wordt gedaan.

Foto’s en video’s
“Foto’s en films vormen een aantrekkelijke en rijke bron van historische informatie”, staat te lezen op de website van de Heemkunde. Met bijna 6000 gedocumenteerde foto’s online en een goed gevuld YouTube kanaal is het een zeer interessant archief om door te kijken voor iedere liefhebber van de Schijndelse geschiedenis.

Wat doet de audiovisuele werkgroep?
De audiovisuele werkgroep heeft haar handen vol aan het goed documenteren en vindbaar maken van alle foto’s. Van het uitzoeken en selecteren tot het online plaatsen in het systeem, alles gaat met uiterste zorgvuldigheid. Met duidelijke zoekwoorden en het in de juiste albums plaatsen, maakt dat de foto’s voor iedereen die geïnteresseerd is in de Schijndelse geschiedenis goed te vinden zijn.

Mooi Oud Schijndel
Al vier jaar lang wordt er wekelijks een historische foto in DeMooiSchijndelKrant geplaatst. Deze foto’s worden door de audiovisuele werkgroep met zorg uitgekozen en voorzien van een bijpassende uitleg.

Op zoek naar “nieuw” materiaal
De werkgroep is altijd op zoek naar “nieuw” foto en filmmateriaal om de historie van Schijndel zo gedetailleerd mogelijk vast te leggen voor het nageslacht. Heb je zelf nog mooie beelden die van cultuur historische waarde kunnen zijn? Neem dan gerust contact op met de werkgroep als je foto’s, dia’s of films beschikbaar wilt stellen. De originele materialen krijg je na het digitaliseren natuurlijk terug.

Schijndel Wiki
De vele foto’s zijn op dit moment al gekoppeld aan een pagina van Schijndel Wiki waarbij de geïnteresseerde nog meer achtergrond informatie kan vinden over een bepaalde locatie of persoon.

Uitbreiding van het team gezocht
Voor deze taken is het team onder leiding van Hens van Schie op zoek naar versterking. Er is nog zoveel beeldmateriaal dat gedeeld kan worden met de rest van Schijndel dat iedere hulp welkom is. Het voordeel is dat de werkzaamheden in je eigen tijd gedaan kunnen worden en je niet gebonden bent aan een locatie. Heb je interesse om deel uit te maken van dit team? Stuur dan een mail naar: hensvanschie@hotmail.com of bel naar: 073-5479769.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant