Sofie van Rooijen tijdens de Healthy Ageing Tour 2021. Foto: Marco Loman
Sofie van Rooijen tijdens de Healthy Ageing Tour 2021. Foto: Marco Loman Marco Loman

Eerste wielerwedstrijden voor vrouwen verreden

Sport Sport 192 keer gelezen

SCHIJNDEL | In Nederland de Healthy Ageing Tour verreden. Dit is een driedaagse wedstrijd voor vrouwen die dit jaar op gesloten omlopen wordt verreden en waarbij het gehele startveld inclusief begeleiding voor aanvang gecontroleerd is op Corona. Wielervereniging Schijndel heeft hier diverse deelneemsters aan de start staan via Jumbo-Visma (Karlijn Swinkels), Parkhotel Valkenburg Cycling Team (Leonie Bos en Femke Gerritse) en de nationale selectie (Sofie van Rooijen).

De eerste etappe met start en finish op het TT circuit in Assen eindigde na 126 kilometer in een massasprint waarin tijdens de slotfase er zich nog een valpartij voordeed. Karlijn had hier geen last van en sprintte naar een mooie 3de plaats. Sofie eindigde als 42ste. Leonie werd 59ste en Femke 89ste.

Op donderdag werd er een tijdrit over 14.4 kilometer bij de zeedijk van Lauwersoog verreden. Karlijn behaalde hier een 26ste plaats op 1.51 min. van de winnares Ellen van. Leonie werd 42ste op 2.29 min. Sofie eindigde als 52ste op 2.50 min. terwijl Femke als 65ste eindigde op 3.23 min.

De slotetappe op vrijdag bestond uit een omloop op en rond de VAM berg in Wijster. Deze omloop moest 17 keer worden afgelegd om zo tot een afstand van 115.1 kilometer te komen. Al vanuit het vertrek viel het peloton uiteen. De wedstrijd werd een waar slagveld waar slechts 34 rensters de eindstreep haalden, onder hen waren Sofie en Karlijn. Sofie eindigde als 26ste op 7.23 min. van Lonneke Uneken uit de SD Worx formatie. Karlijn werd 33ste op 7.36 min. Etappe winnares Uneken had 1.14 min. voorsprong op de Deense Emma Norsgaard en de Duitse Lisa Brennauer. Ellen van Dijk werd 4de op 1.29 min. en won het eindklassement. Karlijn werd 28ste en Sofie 33ste.
In en rondom het Belgische Oetingen werd op zondag 14 maart een UCI1.2 klassieker voor vrouwen verreden. 163 rensters stonden hier aan het vertrek. Onder deze deelneemsters diverse leden van WV Schijndel. Zo'n 20 rensters wisten zich los te maken uit het peloton. Na 117.6 kilometer eindigde de wedstrijd in een sprint van uitgedunde groep die nog uit 12 rensters bestond. De Italiaanse Elisa Balsamo toonde zich de snelste voor de Belgische Jolien D'Hoore en Marianne Vos. De eerste leden van WV Schijndel vonden we terug in het peloton dat reed vanaf plaats 19. Nathalie van Gogh eindigde in dit peloton, wat een achterstand had van 2.45 min. als 37ste. Julia van Bokhoven werd 40ste, Karlijn Swinkels 41ste, Céline van Houtum 52ste en Pien Limpens 61ste. Rosalie van der Wolf eindigde als 102de. Sylvie Swinkels en Leonie Bos, konden de wedstrijd niet tot een goed einde brengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant