Kinderkoor Tof in betere tijden.
Kinderkoor Tof in betere tijden.

Wanneer mag Kinderkoor Tof weer zingen?

Cultuur Kunst en cultuur 281 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het valt niet mee in Coronatijd. Lang mochten we niet naar school, niet naar sport. En ook, dan weer even wel en dan weer niet naar koor. Maar gelukkig, het wordt lente. En een nieuwe lente, een nieuw geluid!Kinderkoor Tof! hoopt binnenkort weer te kunnen starten met de repetities. En het leuke… er wordt een uitgebreider opleidingstraject in gang gezet. Want zingen is super leuk, je stem heb je altijd bij je én zingen levert een heel leven lang plezier op. Zingen in een koor maakt vrienden en vriendinnen voor het leven.

De nieuwe plannen: Voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar die graag willen starten met zingen in kinderkoor ToF! begint de repetitie met een stukje ‘je stem ontdekken’, ritmes leren tikken en een begin maken met van blad leren zingen. Dat doen we op vrijdagmiddag van 15.30 tot 16.00 uur in het zaaltje van de Heilige Servatiuskerk in Schijndel.

Om 16.00 uur komen de oudere kinderen ook en we zingen samen van 16.00-17.00 uur. We leren dan ook nieuwe liedjes. Dat kunnen pop- of musicalliedjes zijn én kerkliedjes, want Kinderkoor Tof! zingt tijdens de gezinsvieringen in de Parochie Sint Michaël. In verband met Corona gaan de gezinsvieringen voorlopig niet door, maar we kunnen natuurlijk wel samen zingen, bewegen en alles leren van samen muziek maken. De kinderen van 9- 12 jaar hebben hun extra lessen in theorie en van blad zingen van 17.00- 17.30 uur.

In de toekomst komt er nog een derde groep bij, want de meeste kinderen zitten nu in groep 7 en 8, nl de tieners vanaf de brugklas. Dan gaan we verder met leren om zelfstandig je partij van blad te zingen, snap je nog meer van muziektheorie en gaan we in ieder geval twee- en meerstemmig zingen. Dat kan pop zijn, maar ook musical, klassiek en de prachtige kerkmuziek van componisten als Mozart, Gounod, Bach et cetera. Voor jongens in die groep is er extra aandacht voor het traject van hun stemontwikkeling. De baard in de keel krijgen betekent niet dat je niet meer kunt zingen maar vraagt wel om een goede begeleiding, omdat het groeiproces erg snel gaat en er dus steeds aanpassingen nodig zijn in wat je nog wel/ of al weer, kunt zingen.

Enkele leden van Kinderkoor Tof! hebben ook al belangstelling voor extra blokfluit- of pianoles, en dat kan dus ook! Daar maken we wel een aparte lesafspraak voor.

Heb je ook ‘zin in zingen’ gekregen of denkt u als ouder dat het iets zou kunnen zijn voor uw zoon of dochter? Laat het de dirigente Margré van Gestel weten. U krijgt dan een berichtje wanneer de repetities weer gaan starten. Kinderen mogen zeker twee of drie repetities mee komen doen om te wennen.

De kosten voor een jaar lid zijn van KINDERKOOR ToF! zijn € 25,00 De methode ‘Nachtegaal’ en de stemvork worden door de parochie verstrekt. Mocht uw gezinsbudget niet toereikend zijn voor de contributie neem dan contact op, want het Jeugdcultuurfonds helpt kinderen die graag willen maar waarvan de ouders de financiële armslag niet hebben. ‘O.K.! Zing en doe maar mee’ zorgt dan ook voor de aanvraag bij het Jeugdcultuurfonds. Wilt u meer informatie: mail naar info@zingendoemaarmee.nl en u krijgt z.s.m. antwoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant