Rita komt oorspronkelijk uit Denemarken.
Rita komt oorspronkelijk uit Denemarken.

Kinderboek Rita Ketelaars gaat voor Publieksprijs

Algemeen Human Interest 232 keer gelezen

SCHIJNDEL | Uitgeverij Boekscout bracht afgelopen september een kinderboek uit van Rita Ketelaars uit Schijndel. Het boek heet ‘Psst, heb je gehoord dat…’ en de Schijndelse auteur hoopt op de Publieksprijs van een wedstrijd die is uitgeschreven door de uitgever.

“Er zweven vaak verhalen door mijn hoofd en op een dag besloot ik mijn verhalen te gaan schrijven”, vertelt Rita. “Dit was een hele uitdaging voor mij, omdat de Nederlandse taal niet mijn moedertaal is. Ik kom namelijk uit Denemarken. Mijn eerste verhaal heb ik op een workshop bij de bibliotheek in Den Bosch geschreven en mijn verhaal werd op hun website geplaatst. Dat smaakte naar meer en ik ging een cursus volgen. Ik schreef de verhalen en beeldend kunstenaar Jacqueline van Munster illustreerde het boek. Dit avontuur eindigde met een kinderboek.”

De eerste uitgever die de dames benaderden had direct belangstelling en wilde het boek graag uitgeven. Rita ziet het als een eer om mee te doen en als ze winnen, gaat het om een geldprijs van 750 euro.

In haar hoofd is de Schijndelse auteur ook alweer bezig met een volgend project. Rita: “Ik ben ook op zoek naar een beginnend illustrator uit Meierijstad die mee wil werken aan een coronaverhaal.” Hoe die vork precies in de steel steekt lezen we misschien weer een andere keer in DeMooiSchijndelKrant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant