Eindelijk was het zover, een frisse duik onder het ijs!
Eindelijk was het zover, een frisse duik onder het ijs!

Duikteam Schijndel neemt weer eens kijkje onder het ijs

Sport Sport 320 keer gelezen

SCHIJNDEL | Een aantal leden van Duikteam Schijndel is zondag gaan ijsduiken. Drie leden hebben daarmee de module ijsduiken behaald. 

Het was alweer negen jaar geleden dat de club een ijsduik hield. Het was een feest voor de duikers om weer onder het ijs te kunnen. Vooraf werd een volledig draaiboek gemaakt. Daarnaast hield de club rekening met de coronaregels die nu gelden.
Voor het ijsduiken moeten de duikers theorieles volgen. Het is veel anders duiken dan normaal. Dit omdat je met een touw vastzit aan de seinmeester. Hij of zij heeft het touw vast en geeft seinen door aan het touw te trekken. Zo weten de duiker en de seinmeester van elkaar of het goed gaat en welke kant ze op kunnen zwemmen en waar het gat is.
De ijsduiken zijn goed verlopen. Iedereen hield zich aan het draaiboek. Daarnaast was iedereen bewust bezig met de coronaregels waar ze nu rekening mee moeten houden. “Het was een fantastische dag. Er waren veel schaatsers op het heldere ijs. Je kon als duiker de mensen goed zien die op het ijs stonden. Een superleuke ervaring die niet vaak kan. Of het koud was? Nee, iedereen kwam met een glimlach het water uit!”, zo vertelt een lid enthousiast.

Heb jij alleen of met een paar anderen ook iets bijzonders gedaan? Dan horen we dat graag! Stuur een mail naar redactie@mooischijndel.nl of app naar de MooiSchijndel Hotline; 06-89970555. 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant