Een fijne groepsfoto van de Mauwperen. Jose is de dame met de plumeau.
Een fijne groepsfoto van de Mauwperen. Jose is de dame met de plumeau.

‘Het contact met de mensen ga ik missen’

Carnaval carnaval 202 keer gelezen

SCHIJNDEL | José Mettler is een echt feestnummer. Carnaval is haar lust en haar leven. Dat heeft ze gemeen met de rest van De Mouwperen, de carnavalsclub waar ze lid van is. Ze heeft al veel carnavals meegemaakt en kijkt er met een kriebel in haar buik op terug. Dit jaar is alles anders. José gaat het feestje thuis vieren, al komt dat niet in de buurt bij wat ze normaal ‘uitvreet’.

Hoe ziet je carnaval er normaal uit?
Wij begonnen altijd al op vrijdagmiddag. Dat was vaste prik. Op vrijdagavond organiseerden we met De Mouwperen het Kolderiek blaasfestijn. Daarom startten we ’s middags al bij Peer Wouters met een programma voor de kinderen. Dat sloten we af met stamppot, eten voor iedereen. Dat was echt super! ’s Avonds plakten we er dan Kolderiek achteraan. Inmiddels hebben we het stokje overgedragen aan een andere club. Soms hebben we ook nog carnaval buiten Schijndel gevierd. Dat is leuk om ideeën op te doen, maar carnaval in eigen dorp is het leukste.

Wat ga je het meest missen?
Het contact met mensen, verbroedering, geintjes uithalen! Om de kleinste dingen kunnen we dan lol hebben. Zo hebben we eens ergens een Schijndelse vlag meegenomen. Daarmee speelden we dan ‘Overlopertje’. We probeerden zoveel mogelijk mensen over te laten lopen naar onze vereniging. Di leuke ongein zal ik erg missen. Nu zien we elkaar allemaal via Zoom, maar eigenlijk wil je elkaar eens goed vastpakken, want in veel families is nogal wat gebeurd het afgelopen jaar. Soms hebben we ook nog carnaval buiten carnaval

Wat ga je nu doen?
We hebben wel al plannen gemaakt. We doen mee aan een speurtocht en pakken thuis een pilsje. Het liefst hadden we dat met een klein groepje gedaan, maar ook dat kan niet. Daarom nu met het eigen gezinnetje. Ik vind het geweldig wat er nu allemaal georganiseerd wordt. Daar gaat veel tijd in zitten en dat wordt gewaardeerd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant