Ronnie van Kaathoven is een echte gangmaker.
Ronnie van Kaathoven is een echte gangmaker.

‘Volgend jaar dubbel en dwars inhalen’

Cultuur Kunst en cultuur 497 keer gelezen

SCHIJNDEL | Natuurlijk kan Ronnie van Kaathoven niet ontbreken in deze rubriek. Hij is een pure carnavalsliefhebber van de bovenste plank. Net als de rest van Net Nie – een vriendenclub – kan en wil hij normaal gesproken geen minuut missen. Het wordt daarom een harde dobber dit jaar met veel gedachtes naar het verleden en hoop voor de toekomst.

Hoe beleef je carnaval normaal?
Dat begint vanaf de elfde van de elfde. Dan start de boel op en is er tot aan carnaval bijna iedere week wel wat te doen. Ook de ideeën voor de optocht komen dan langzaam op stoom. Ieder jaar doen we mee met een loopgroep. De eerste keer was in 2004, het oprichtingsjaar van onze club. Veel mensen zullen zich nog wel herinneren dat we met een lege kar aan kwamen zetten met daarop de tekst ‘Net Nie’.

Wat ga je het meest missen?
Normaal beleven we carnaval van voor tot achter. Ik ga het geheel erg missen, alles dus! Het Krek wa anders bal, het Liekesfist, vrijdags de start met Kolderiek. Alles is gewoon hartstikke mooi om bij te zijn. De diversiteit en het ontmoeten van mensen is ongekend.

Hoe ga het nu beleven?
Heel veel digitaal. Ondertussen blijven we bezig. Zo hebben we vanmorgen (zondag) nog poppen in de etalage gezet van het Tramhuys, ons thuishonk. Daar hebben we een filmpje van gemaakt en we zien dat er alweer flink op gereageerd wordt. Voorlopig is het wachten op volgend jaar, dan gaan we het dubbel en dwars inhalen als Schorsbos 66 plus 1 jaar bestaat. Als het tenminste weer allemaal kan. Het is echt balen dat er nu niets mogelijk is. Oh ja, ze zijn ook bezig met een Zomercarnaval in Schijndel. Dat zou mooi zijn!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant