Dit soort taferelen gaan we dit jaar niet in het echt zien. Foto: Schijndel-online.nl
Dit soort taferelen gaan we dit jaar niet in het echt zien. Foto: Schijndel-online.nl BAS ULEHAKE

Schorsbos viert carnaval online

Carnaval carnaval 263 keer gelezen

SCHIJNDEL | Geen dampende cafés dit jaar, geen Liekesfist of Kolderiek. Carnaval is afgeblazen en dat doet heel erg pijn bij veel mensen. Meer dan zeshonderd mensen zijn bij Schorsbos carnaval aangesloten en tel daar nog maar eens duizenden extra carnavalliefhebbers bij op. ‘Schorsbos blèft zitten’ is het motto wat prins Carlo voor dit jaar gekozen heeft. Dat betekent vooral: niet bij de pakken neer zitten. Een flink online programma draagt daar aan bij.

Harold van Veghel, Toon Wouters en Edwin van Dinther beginnen donderdagavond met behulp van technicus Willy Leuvering met het opbouwen van het Schorsbos café. Van vrijdag 20.11 uur tot en met zondag wordt een flink programma live uitgezonden. Zo kan iedereen thuis toch nog een beetje de sfeer van carnaval inademen. “Het idee is in december ontstaan”, vertelt Harold. “Toen dachten we nog dat we met zo’n dertig tot vijftig man in een café zouden mogen. We wilden graag Fijnfisjenie van Omroep Brabant nabootsen. Helaas zijn de regels flink aangescherpt, maar toch zetten we het door. Binnen de regels natuurlijk! We roepen iedereen dan ook op om thuis met je partner of gezin carnaval te vieren.” Het hele carnavalsfeest in het Schorsbos café is te volgen via www.schorsboscafe.nl.

Carnaval vanuit je luie stoel
In Schorsbos is iedereen gewend dat Kolderiek op vrijdag voor carnaval wordt gehouden. Dat is online niet anders. Het Schorsbos café zendt een compilatie uit van eerdere edities van Kolderiek. Zaterdag staat in het teken van protocollen zoals de sleuteloverdracht en ook voor de jongste jeugd is er programma zodat ze even mee kunnen feesten. De oudere jeugd komt later op de dag ook nog aan haar trekken dankzij ‘Flikflooien’ en ’s avonds is er een bingo. Ook de zondag is volgepland vanaf 10.11 uur. Wil je weten wat er te doen is? Kijk snel op www.schorsboscafe.nl. Een vaste groep zorgt drie dagen lang voor entertainment. Meer mensen worden er niet toegelaten in het Schorsbos café, dat overigens niet in een echt café wordt gehouden.
Horecapakket
Om de horecapartners Wijnbar de Buren, Tramhuys en ’t Onderonsje te ondersteunen zijn horecapakketten samengesteld die mensen tijdens de drie carnavalsdagen kunnen bestellen. De bestelde pakketten kunnen worden teruggewonnen door mee te doen met een fotowedstrijd. Ook valt een deelname voor vier personen te winnen aan de Boerenbruiloft van volgend jaar. Hoe? Met een ludiek filmpje, maar meer daarover staat te lezen op www.schorsboscafe.nl.

“We hopen met dit programma op een goedmaker voor carnaval. Het wordt niet hetzelfde als normaal, maar we gaan er alles aan doen om dat te benaderen”, besluit Harold.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant