Mandy neemt plaats in haar eigen salon voor het nieuwe logo.
Mandy neemt plaats in haar eigen salon voor het nieuwe logo. Jeroen van de Sande

“We zijn allebei wie we zijn, maar dat sluit goed op elkaar aan”

Zakelijk Zakelijk 681 keer gelezen

SCHIJNDEL | Als ondernemer is het soms lastig om je partner deelgenoot te maken van je gedachtes. Je zorgen, je creativiteit en je onrust zijn moeilijk uit te leggen. Maar wat als je partner ook onderneemt? Maakt het dat allemaal wat makkelijker? In deze rubriek spreken we Schijndelse ondernemers, die ook nog eens het bed delen. Hebben ze steun aan elkaar? Is het soms allemaal wat te druk? Kortom, wat zijn de voor- en nadelen...

Door: Jeroen van de Sande

De salon van Mandy Buuts True Color kappers is dusdanig groot dat we makkelijk 1,5 meter ruimte kunnen bewaren. De partner van Mandy, Frank Klerkx, is er ook bij. Ze meldden zich aan voor deze nieuwe rubriek. Terecht, want allebei zijn ze fulltime ondernemer én setje. Mandy runt dus een eigen kapperszaak, aan de Mieke de Brefstraat. Op een afstand van zo'n driehonderd grote voetzolen heeft Frank zijn domein: Klerkx Schoenen en Orthopedie. Ondanks de korte afstand komen ze niet veel bij elkaar over de vloer. “Dat komt vaak niet uit”, zegt Frank begrijpelijk. Ze hebben het normaal gesproken allebei druk genoeg, wanneer alles open is. Toch weten ze alles over elkaars business. Mandy: “Tachtig procent van onze tijd hebben we het over onze zaken. Wat we zien in bladen en op tv bespreken we. Evenals nieuwe ideeën die op tafel komen en dat zijn er nogal wat.” Luistert Mandy dan naar alles wat haar man zegt? “Ja, natuurlijk luister ik. Het is fijn als een goed idee van mij wordt bevestigd. Maar mocht hij zijn twijfels hebben en ik vind het wel iets, dan doe ik het toch”, gniffelt de Schijndelse.
In 2010 nam Frank de zaak over van zijn vader. Zes jaar eerder werd zijn vrouw eigenaresse van de kapsalon, die toen nog Maxime haarmode heette. Onlangs is de naam aangepast en de winkel gerestyled. Frank weet het moment nog goed te herinneren dat ze ineens allebei ondernemer waren. “Dat was best even wennen, vooral praktisch gezien. In de eerste jaren nadat ik het had overgenomen, werkte ik zes dagen in de week. Het was aanpoten en ik was gewend om te gaan werken wanneer ik wilde. Mandy kreeg ook een drukker schema en dus moesten we het op elkaar af gaan stemmen. We werken in een totaal andere branche, dus onze werkmomenten lopen niet altijd synchroon. Dat is soms lastig, vooral omdat we ook jonge kinderen hebben.” Mandy knikt instemmend en voegt toe. “En een zaak is ook als een kind. Het vraagt aandacht en je wilt er alles voor doen. Ik moet zeggen dat het nu goed loopt. Natuurlijk komt het niet altijd uit, maar dan lossen we dat wel op.”
Frank en Mandy delen successen van hun bedrijf, maar ook de sores. Op dit moment ligt die er dik bovenop. Mandy moet al weken dicht blijven. Frank gedeeltelijk ook. Zijn schoenenwinkel is dicht, maar zijn orthopediezaak mag wel open. “Het is verschrikkelijk als iemand zegt dat je niet mag werken. Er is geen eindstreep en dat is moeilijk”, vertelt Mandy treurig. Dan komt weer een voordeel om de hoek kijken dat echtparen hebben als ze samen ondernemen. “Wanneer de één vastloopt, helpt de ander. Samen hebben we aardig wat kennis van ondernemen, dus dat geeft rust”, legt Frank uit. Mandy tot slot: “We zijn allebei wie we zijn, maar dat sluit goed op elkaar aan."

Onderneem jij ook met je partner? Meld je aan voor deze rubriek via redactie@mooischijndel.nl

Frank kan in zijn werkplaats gelukkig nog het nodige werk verzetten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant