Rachel en Mari voor hun café de Hopbel. 'We missen de klets.'
Rachel en Mari voor hun café de Hopbel. 'We missen de klets.' Jeroen van de Sande

‘Het raakt ons dat ze op deze manier helpen’

Zakelijk Zakelijk 534 keer gelezen

SCHIJNDEL | Rachel en Mari Venrooij van grand café de Hopbel kijken al maanden werkeloos toe hoe hun spaarcentjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Steunbetuigingen kregen ze ontzettend veel, vooral tijdens de allereerste lockdown. Steun van de overheid is volgens de uitbaters te verwaarlozen. Gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoek. De inzamelingsactie van de Den Ouden Groep werd vorige week door de horecazaken met luid gejuich ontvangen. “Het raakt ons dat mensen op deze manier willen helpen”, zegt Rachel in haar lege café.

Een groot matrixbord op het terras van De Hopbel roept op om te doneren. Bij het per se gaan van deze krant stond de teller van de inzamelingsactie op 22.481 euro. Daarin zit de 10.302 euro die het personeel van Den Ouden afgelopen zondag bij elkaar wandelde en rende. Rachel, voor afgelopen weekend: “Welk bedrag het ook wordt. We zijn kei blij met dit initiatief. Daarom willen we Den Ouden en iedereen die doneert alvast bedanken. Hopelijk sluiten meer bedrijven zich aan.”

Enirgy stapt in
Rachel roept het en het gebeurt. Zonder van haar cri du coeur te weten liet een ander Schijndels bedrijf zich deze week ook van de barmhartige kant zien. Enirgy besloot om in te stappen. ‘Niet door de hardloopschoenen aan te trekken, wel door alvast een gulle gift te doen. En door een actie waarmee Enirgy het balletje nóg meer aan het rollen hoopt te brengen’, zo schrijft het in een persbericht. Bart-Jan van Alebeek, eigenaar van Enirgy. “Ook wij bogen ons de laatste tijd over de vraag: hoe houden we Schijndel samen leefbaar? Toen we deze actie zagen van Den Ouden, wilden we graag participeren. Zij gaan hardlopen voor de horeca en stoppen daarnaast een directe donatie van 1000 euro in de ‘spaarpot’. Vanuit Enirgy doneren we hetzelfde bedrag. Maar daarnaast willen we het nóg breder trekken. Daarom leggen wij 500 euro in, en besteden we daarnaast 500 euro aan tegoedbonnen voor besteding in de Schijndelse horeca van 25 euro. Deze geven we weg als relatiegeschenk.”

We missen de klets
De actie voor de plaatselijke horeca loopt nog wel even door. Stichting Tappers voor Stappers zal uiteindelijk de buit verdelen onder de getroffen horecazaken. Rachel en Mari houden ondertussen de moed erin. “Dat valt niet mee, want financieel gezien duurt dit te lang”, treurt Mari. “We missen de klets en mensen om ons heen. Vaak bellen vaste klanten om even een praatje te maken, maar dat doen we natuurlijk veel liever hier aan de bar.” Hoe meer er op de teller van de Den Ouden actie komt te staan, des te meer komt er in de laatjes van de getroffen horeca. Hopelijk is dat precies op tijd zodat iedereen de heropening weer mee kan maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant