Afbeelding
112nieuwsonline.nl

Meierijstads meisje schrijft brief aan relschopper

Ingezonden Ingezonden 669 keer gelezen

MEIERIJSTAD | Een meisje uit Meierijstad zag de rellen van vorige week en had de ingeving om daarom een brief te schrijven aan een relschopper. De naam van het meisje is bij de redactie bekend.

Hallo relschopper!

Ik wil je even wat vertellen en vragen…en als het kan wat respect bijbrengen. Jullie zeggen dat jullie demonstreren tegen de avondklok, maar ik vind dat jullie je daarachter verschuilen. Lekker gemakkelijk een ander de schuld geven omdat je zelf wil rellen. Dit is geen demonstratie, dit is baldadigheid vandalisme en criminaliteit. Weet je wel dat jullie mensen hun leven ruineren, door winkels te slopen, auto’s in brand te steken, fietsen te gooien? Waarschijnlijk niet, want daar ben je vast te dom voor…
Wat zal je genieten om ruiten in te gooien van winkels, en de boel kort en klein te slaan!
Geeft het je een goed gevoel dat een ondernemer die door de maatregelen het al zo zwaar heeft, dat deze mensen het door jou en “je vriendjes” het nu nog zwaarder hebben? Ben je blij met je geplunderde spullen? Misschien kun je het gestolen kaartje van de Primera naar mijn opa van 85 jaar sturen, die bang thuis zit of naar jouw opa, die zal ook wel bang zijn.
Vind je het stoer om messen en stenen te gooien naar de politie? Voel je je dan helemaal het mannetje? Ben je blij dat de kinderen en partners van onze politie nu bang zijn voor wat jij hun aan kan doen? Ik denk dat 99.9 procent van Nederland jou niet stoer vindt, maar juist een heel zielig dom mannetje. Vond je het fijn om de fiets van mijn nichtje kapot te gooien? Ze studeert en moest heel hard werken met verschillende bijbaantjes om die fiets te kopen. Wat was ze blij met deze nieuwe fiets. Ben jij ook blij dat je misschien wel de fiets van iemand die naast je in de klas zit hebt gemold?
Wat een harde knal hé, die auto in de fik steken. Toch nog vuurwerk! Wat heb je genoten. Een omaatje was op tv met tranen in haar ogen omdat haar auto er niet meer is. Waarschijnlijk heb jij nog harder gelachen toen je dat op tv voorbij zag komen. Wat fijn nog wat humor in deze tijd? Zou je ook zo hard lachen als het de auto van jouw oma was?
Ik vind het toch wel erg, dat ik als 12-jarige mensen die ouder zijn dan ik, moet aanspreken op hun gedrag. Dit is niet zoals het hoort. Waar zijn jouw ouders? Die horen dit te doen, die horen je thuis te houden, die horen jou op te voeden. Je ouders kunnen er misschien niks aan doen dat ze zo’n kind op de wereld hebben gezet, maar ik zou me kapot schamen als jij mijn kind was.
Nederland hoort fijn en veilig te voelen maar ik ben alleen maar bang voor wat gaat komen. Misschien moet je eens met mijn opa aan tafel gaan zitten en naar zijn verhalen uit de oorlog luisteren. Dan zou je pas een stoere jongen zijn, dan krijg je vast tranen in je ogen. Ja misschien krijg je dan wat respect voor andere mensen, voor zorgverleners en voor het leven. Want respect is wat er bij jou aan ontbreekt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant