Miriam tijdens een fotoshoot bij collega-ondernemer Kopjes
Miriam tijdens een fotoshoot bij collega-ondernemer Kopjes

Miriam Janssen: ‘Dan besef je weer hoe fijn het is om in een dorp als Schijndel te wonen’

Zakelijk Zakelijk 1.565 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het zijn moeilijke tijden voor Het en Heads, de kapsalon en kledingzaak in één, aan de Hoofdstraat in Schijndel. Ondanks alles blijven Miriam en Roland Janssen er de schouders onder zetten. De kledingzaak en kapsalon zijn dicht, maar Miriam is wel druk bezig geweest met het aan de man brengen van haar kleding en accessoires.

“Al voor corona was ik veel met social media bezig. Dan maakte ik foto’s van mijn kleding in de zaak van andere ondernemers hier in de buurt, zoals bij Mutsaars bikes en Optiek Jacques. Zo lieten we samen onze producten zien in één bericht en dat gaf meer bekendheid. Een mooie kruisbestuiving! Nu kan dat natuurlijk niet door corona. Wel zet ik nog van alles op Facebook en Instagram, maar het is niet de manier zoals ik eigenlijk zou willen”, vertelt de onderneemster, die de bestellingen bij haar klanten thuisbrengt.

In Schijndel weet vrijwel iedereen hoe Miriam en Roland getroffen zijn door Covid. Ze hebben ontzettend veel steun gekregen middels allerlei steunbetuigingen. “Het was hier binnen één grote bloemen- en kaartenzee. Dat deed ons echt heel erg goed. Het heeft ons echt overeind gehouden in die onzekere en moeilijke tijd. Dan besef je weer hoe fijn het is om in een dorp als Schijndel te wonen.” Miriam weet ook dat mensen omwille van het gunnen, sneller lokaal kopen, ook bij haar. Ze hoopt dat die tendens ook na deze coronaperiode blijft bestaan. “Juist nu is het belangrijk om elkaar te helpen en om lokaal te kopen”, geeft ze aan.

Ondertussen is het wachten op de collectie voor het naderende voorjaar. Die zal snel weer binnenkomen. Miriam hoopt dat ze die goed kan gaan verkopen. “Twee seizoenen zijn al naar de knoppen. Daar moet geen derde bij komen, want dan is het op”, vertelt Miriam. “Als het mooi weer wordt, vermoed ik wel dat iedereen er weer mooi bij wil lopen en dat de trainingsbroeken worden ingeruild voor een jurkje.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant