Linda Vos van Schoonheidsinstituut Violet
Linda Vos van Schoonheidsinstituut Violet

Linda Vos komt op voor de schoonheidsbranche

Zakelijk Zakelijk 608 keer gelezen

SCHIJNDEL | Linda Vos van Schoonheidsinstituut Violet maakt zich zorgen. Ze begrijpt de huidige lockdown, maar ze begrijpt niet het verschil dat gemaakt wordt met andere contactberoepen. “Ons beroep als schoonheidsspecialiste wordt vaak als luxe gezien, terwijl veel mensen niet weten dat wij in ons vak gespecialiseerd zijn in diverse huidproblemen”, legt Linda ook namens zo’n veertig andere gediplomeerde Schijndelse schoonheidssalons uit.

“De mensen met deze problemen kunnen in een sociaal isolement terechtkomen wegens schaamte en ze missen de hulp die wij bieden. Behandelingen als overbeharing en acne worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar dus wij snappen niet waarom de overheid een verschil maakt tussen wie deze behandeling mag uitvoeren. BIG registratie of niet, de behandeling is exact hetzelfde en klanten willen met dit probleem niet naar een andere specialist. De meesten in onze beroepsgroep hebben tot op heden nog geen steun vanuit de overheid gehad. Ik kan je persoonlijk zeggen dat dat zwaar is. Mijn Schoonheidsinstituut heb ik aan huis, maar ik huur ook nog een pand waar ik les geef aan vakcollega’s. Alles ligt stil terwijl de vaste lasten gewoon doorgaan.”

Samen met collega Nicole besteedt Linda dagelijks tijd aan beide ondernemingen. Ze houden contact met klanten, volgen webinars om bij te scholen en hebben de behandelruimtes een likje verf gegeven. “Ook zijn we er voor onze klanten om ze te adviseren en een praatje te maken. Naast het werk maak ik dagelijks lange wandelingen om mijn hoofd even leeg te maken en geniet ik van de quality time met mijn zoontje. De zorgen zijn er zeker. Ik heb in 20 jaar tijd een prachtig goedlopend bedrijf opgebouwd en ben gewend altijd een volle agenda te hebben. Dus het is enorm bizar dat het gene wat je blij maakt nu niet kan en niet mag.”

Voor alle collega’s in de beautysector heeft Linda een tip: Facebookpagina ‘Beautysector in de kou.’ Linda: “Sluit je hier als vakgenoot aan. Zoek steun bij elkaar! Voor de lezers van dit weekblad: Koop alsjeblieft lokaal. Bijna elk bedrijf wil met liefde en plezier producten bij je thuis brengen of het verzenden. Alle kleine beetjes helpen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant