Tennisvereniging De Hopbel krijgt padelbanen.
Tennisvereniging De Hopbel krijgt padelbanen.

TV De Hopbel krijgt de eerste padelbanen van Schijndel

Sport Sport 427 keer gelezen

SCHIJNDEL | “Padel is tegenwoordig echt booming in Nederland”, vertelt Paul Schoenmakers, voorzitter van de tennisvereniging (TV) De Hopbel. Het bestuur van de Schijndelse vereniging wil dan ook meegaan met de tijd. Daarom zijn er plannen voor de aanleg van te beginnen drie padelbanen. Dit worden de eerste padelbanen in Schijndel. “Het gaat hierbij om de vitaliteit van de vereniging.”

TV De Hopbel bestaat uit zo’n 400 leden, waarbij de opbouw in leeftijd niet evenredig is. Hoewel het verenigingsleven over het algemeen erg prettig is, hoopt het bestuur om De Hopbel nog vitaler te maken met de toevoeging van de van oorsprong Spaanse sport. Het gaat daarbij om het behoud van al bestaande leden, het verkrijgen van nieuwe leden en ze hopen op meer spreiding van leeftijdscategorieën, waaronder meer van jongste ledengroepen.

Positieve reacties
Padel is het beste uitgelegd als een combinatie tussen tennis en squash. “Een halfjaar geleden had ik zelf nog nooit van de sport gehoord. Ondertussen heb ik me er helemaal in verdiept. Je speelt het in een glazen kooi met een bal en een racket. Het is altijd dubbelen, met het telsysteem van tennis”, aldus Schoenmakers.
Om een goed beeld te krijgen en de juiste informatie te verzamelen is het bestuur een kijkje gaan nemen bij andere tennis- en padelverenigingen. Zo speelt de Tennis & Padelclub Maaspoort in Den Bosch zelfs landelijke competities. “Wij zijn bij alle zusterverenigingen heel vriendelijk ontvangen en we hebben goede informatie verkregen. Van Maaspoort heeft zelfs iemand een presentatie over padel gehouden tijdens onze ledenvergadering. Al onze leden zeiden dan ook meteen volmondig ‘Ja!’ op het idee.”
Voor de bouw wordt gedeeltelijk gebruikgemaakt van werkgroepen bestaande uit vrijwilligers om zo kosten te besparen en leden te betrekken bij het project. Schoenmakers: “De Hopbel is een hele vitale club en kan veel op haar eigen leden bouwen. Er is een goede onderlinge band en leden willen dan ook graag helpen. Je komt hier voor de sport, maar ook wij genieten enorm van die derde helft.”

‘Goede moed’
“Het ziet er allemaal goed uit”, vervolgt de voorzitter. “We hebben de wind in onze rug. De leden zijn enthousiast, er is geld beschikbaar, we hebben een duidelijk idee voor de locatie binnen ons eigen park, we zitten op één lijn met de leveranciers van de bouw en we hebben vrijwilligers die willen helpen. Het enige waar we nog op wachten is de gemeente. We hopen dat zij een vergunning verstrekken.”
Als alles voorspoedig verloopt, hoopt de tennisvereniging in de lente al gebruik te kunnen maken van de padelbanen. “We zijn vol goede moed”, besluit Schoenmakers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant