Peter Hellings.
Peter Hellings. Schijndel-Online

Geen Skêndel Zwingt in 2021

Algemeen 184 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het grote en inmiddels traditionele meezing evenement op de avond voor Koningsdag kan ook dit jaar niet doorgaan. Skêndel Zwingt vindt al vanaf 2007 jaarlijks plaats en trekt ieder jaar zo’n 2000 bezoekers die luidkeels meezingen met bekende nummers die grotendeels door lokale zangers live worden vertolkt.

De coronapandemie gooit voor het tweede jaar op een rij roet in het eten. Het aantal besmettingen is nog steeds hoog en de beperkende maatregelen zullen, naar het zich nu laat aanzien, zeker tot de zomer in meer of mindere mate aanhouden. Woordvoerder Wim van Uden: “We zouden als bestuur van Skêndel Zwingt de beslissing over het wel of niet doorgaan nog wel een paar weken uit kunnen stellen. Maar laten we elkaar niet voor de gek houden. Gezien de huidige lockdown en het feit dat de maatregelen alleen nog maar verzwaard worden, is het organiseren van een groot meezing evenement als Skêndel Zwingt, met zoveel mensen in een tent, absoluut niet verantwoord. En daar krijgen we ook zeker geen vergunning voor op dit moment. Een evenement op kleinere schaal met veel minder bezoekers, mocht dat eventueel wel mogen, is kostentechnisch niet haalbaar en past ook niet bij de oorspronkelijke opzet van Skêndel Zwingt.”

Na de zomer wordt de situatie opnieuw bekeken en het bestuur hoopt van harte dat dan de plannen voor 2022 kunnen worden gemaakt, zodat Schijndel volgend jaar op de avond voor Koningsdag weer uit z’n bol kan gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant