Schorsbos komt graag in contact met Schorsbossers en Schorsbosserinnekes die het boerenbruidspaar van 2022 willen vormen
Schorsbos komt graag in contact met Schorsbossers en Schorsbosserinnekes die het boerenbruidspaar van 2022 willen vormen

Schorsbos zoekt boerenbruidspaar: ‘Carnavalsbloed kruipt waar het niet gaan kan’

Carnaval carnaval 495 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het is alweer een tijd geleden dat de carnavalspèkskes gewassen en gestreken in de kast gehangen werden. “Er is veel wel en helaas ook niet gebeurd, maar ons carnavalsbloed kruipt waar het niet gaan kan. De commissie boerenbruiloft is, natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus, bezig met plannen rondom een bruiloft. Ga er maar eens voor zitten”, laat Schorsbos, de Schijndelse carnavalsvereniging weten. 

Schorsbos komt graag in contact met Schorsbossers en Schorsbosserinnekes die het boerenbruidspaar van 2022 willen vormen en daarvoor in de komende maand meewerken aan een carnavalsactiviteit. “Wij gaan met jullie aan de slag om er een gezellige middag of avond van te maken. En natuurlijk voor heel Schorsbos, want als het kan dan gaan we. Altijd een oogje gehad op, grijp dan nu je kans”, meldt de Schijndelse carnavalsverenging. Mail een kort filmpje, een foto of laat weten via Facebook wie jij het ja-woord wil geven. Maak duidelijk dat jullie hét stel zijn voor de eerstvolgende boerenbruiloft in Schorsbos. “Begin februari kunnen wij als commissie het programma bekend maken en nodigen wij de ‘min-of-meer innig geliefden’ uit voor een ludieke kennismaking met onze commissie. Of daar een onechte verloving van komt.... Dat blijft natuurlijk nog even een verrassing”, aldus Harrie van Herpen, Henriëtte van Engelen, Riët Vervoort, Jeannine van de Oetelaar en Ellen van Engelen namens Schorsbos. 

Programma
De KRO-NCRV wil in de week voor carnaval een programma uitzenden over carnaval tijdens de lockdown. Hiervoor bezoeken zij carnavalsverenigingen in het land die denken aan wat wel kan. Eén van de afleveringen zal gaan over de boerenbruiloft in Schorsbos. De makers willen laten zien hoe Schijndel verandert in Schorsbos en doen verslag van deze mooie traditie tijdens carnaval. “Schorsbos blèft dees jaor zitten, maar ook dat kan erg gezellig zijn”, besluiten ze.

Reageer
Heb je vragen of wil jij boerenbruid of –bruidegom zijn? Stuur een bericht naar ellenvanengelen8@gmail.com óf reageer op de Facebookpagina van Schorsbos.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant