Afbeelding
Eigen foto

Landmans Unie officiële topsport-locatie

Sport 203 keer gelezen

SCHIJNDEL - Eind oktober is handboogvereniging Landmans Unie benoemd tot officiële topsport locatie van het NOC*NSF. Hiermee zijn zij een van de vier handboogverenigingen van Nederland met deze status. Nu mogen de topsporters hun trainingen voort blijven zetten, ook wanneer alles op slot zou gaan vanwege Corona.

Al meer dan 20 jaar trainen de topschutters van Nederland bijna wekelijks op de Schijndelse banen. In de zomermaanden maken ze gebruik van de buitenfaciliteiten die uniek zijn in de handboogwereld. Dankzij de grote overkapping en het grote buitenveld kunnen ze in alle weersomstandigheden gemakkelijk trainen. Bijna jaarlijks wordt er een selectie wedstrijd geschoten in Schijndel om te bepalen welke schutters naar de belangrijke wereldbeker wedstrijden gestuurd worden. In de wintermaanden zijn het de jong oranje schutters die binnen trainen op 18 meter.
“Hier zijn we natuurlijk erg trots op. Dit bevestigt voor ons dat het top is om bij Landmans Unie te schieten”, aldus een woordvoerder van de vereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant