De politie was aanwezig rondom de sporthal.
De politie was aanwezig rondom de sporthal.

Jongeren zeggen mishandeld te zijn door ‘dertigjarigen’

112 3.614 keer gelezen

SCHIJNDEL | Volgens de politie zou het incident van dinsdagmorgen rondom het Elde College en sporthal de Dioscuren gaan om ‘ruzie tussen leerlingen’, maar enkele jongeren verklaren anders. Ze zeggen te zijn mishandeld door ‘dertigjarigen’.

De jongeren belden naar de redactie van MooiSchijndel om de reactie van de politie te ontkrachten. “Er is gisteren ruzie geweest op school en vandaag kwam een groep naar hier om verschillende jongeren een lesje te leren. We denken dat ze allemaal rond de dertig jaar waren. Er wordt verteld dat er geen gewonden zouden zijn, maar ook dat is niet waar. Er zijn meerdere jongeren gewond geraakt en er zijn zelfs meisjes geslagen”, zo laat een jongere weten die zelf ook is geslagen. De jongen die zegt slachtoffer te zijn geweest gaat aangifte doen bij de politie. “Donderdag ga ik mijn verklaring afleggen”, zegt hij. De leerling wil anoniem blijven.

De politie was dinsdagmorgen met meerdere auto’s aanwezig. Volgens een woordvoerder van de politie zou er niemand zijn aangehouden. MooiSchijndel stelde vanochtend al vragen aan het persloket van de politie maar kreeg niet meer antwoorden dan dat het om een incident tussen leerlingen zou gaan en dat er dus niemand aangehouden was.

In een reactie later op de dag laat de politie weten inmiddels één aangifte te hebben ontvangen. “Het gaat hierbij om een ‘eenvoudige mishandeling’, een mishandeling waarbij sprake is van relatief weinig pijn of letsel. Dat is wat anders dan een ‘zware mishandeling’ waarbij er sprake is van zwaar lichamelijk letsel. We doen onderzoek naar wat er precies gebeurd is”, aldus de woordvoerder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant