Bus vol fietsen.
Bus vol fietsen. Foto: Politie Meierijstad

Vier mannen aangehouden voor heling in Schijndel

112 1.897 keer gelezen

SCHIJNDEL | De politie laat via een bericht op Facebook weten dat er, door oplettendheid van een voorbijganger, 4 mannen zijn aangehouden voor heling. De mannen werden op heterdaad betrapt toe zijn een bestelbus in een bakwagen aan het laden waren.

Een voorbijganger zag dat de verdachten bezig waren met het inladen van de bestelbus in een bakwagen. Omdat hij dit vreemd vond heeft hij de politie gewaarschuwd. De politie kwam direct in actie en is met een aantal eenheden ter plaatse een kijkje gaan nemen. Bij het naderen van de locatie werd geconstateerd dat er personen met kentekenplaten rondliepen en dat er een voertuig snel vandoor ging. 

De politie kon dit voertuig staande houden en controleren. In het voertuig werden meerdere personen aangetroffen en er lagen o.a. kapotte fietssloten en fietscomputers in de auto. Een andere politie eenheid heeft de bakwagen met de bestelbus gecontroleerd. Hierin bleken tientallen fietsen te staan. Dit was reden om de verdachten aan te houden en ook alle voertuigen in beslag te nemen. 

Vele van de fietsen die aangetroffen werden, stonden als gestolen geregistreerd. Mede door de oplettendheid van de voorbijganger kunnen deze fietsen nu terug gegeven worden aan de rechtmatige eigenaren.

Ziet u een verdachte situatie? Bel altijd 112. We komen liever een keer te veel dan te weinig”, aldus de politie. 


Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant