'De tocht der tochten' kroegentocht van Honger & Dorst stopte ook nog even bij Visite.
'De tocht der tochten' kroegentocht van Honger & Dorst stopte ook nog even bij Visite. Foto: Bas Ulehake

‘Tocht der tochten’ kroegentocht

maandag 12 februari 2024 12:30

SCHIJNDEL | De kroegentocht van Honger & Dorst bestaat in 2024 al weer 22 jaar De aankondiging luidde toen ter tijd ‘26 februari van het jaar onze Here 2001, de Boschweg te Schorsbos, elf minuten over één. Een klein gezelschap carnavalsvierders, bekend onder de naam Honger & Dorst, start een tocht langs alle Schorsbosser kroegen…’

Nu presenteert Honger & Dorst vol trots de 22ste editie van de Schorsbosser tocht der tochten. Wat ooit begon als een dagje alle kroegen afstruinen in Schorsbos, is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken tocht der tochten.

“De spelregels zijn nog steeds hetzelfde: per kroeg drinken we twee biertjes en als de wekker gaat, gaan we verder naar de volgende. Tussendoor nemen we wel de tijd om onze honger te stillen. “Ete veur’ne bojum en drinke veur de pret!” Ieder jaar starten we, met vele trouwe leden, in ons thuishonk The Holy Cow. Sommigen komen zelfs van heinde en verre, speciaal voor deze gezellige tocht ‘terug’ naar ons eigen Schorsbos. Door de jaren heen is wel de wekker vervangen door een toeter. De simpele dienbladen hebben een upgrade gekregen tot gestroomlijnde bierhouders. En het aantal kroegen is zo’n beetje gehalveerd… heel jammer, maar de uitdaging van 2 pilskes per kroeg blijft haalbaar, nu we allemaal 22 jaar ouder zijn geworden. Wat is gebleven is de gezelligheid om met z’n allen te genieten van al het moois wat Schorsbos ons te bieden heeft. Het mooie is dat de kids inmiddels ook al aansluiten in de tocht”, aldus de organisatie.

Tijdens het zwarte corona-jaar, volledig in lockdown, werd de tocht eenmalig online gedaan. Via een speelbord, met filmpjes en vragen van iedere Kastelein, zijn ze alsnog alle kroegen langsgegaan. Legendarisch, maar deze tellen ze niet mee bij het jubileumjaar. In 2022 kwam hun eigen DJ Rapidos (Arjan) met zijn ode in de vorm van een lied “Handjes in de lucht – Schorsbosser kroegentocht”, zoek deze op bij Spotify, zodat je mee kunt zingen. “Dit jaar vieren we het 22 jarig jubileum onder de dorstige leiding van Gewoon Keizer Opheij, en hopen deze traditie nog vele jaren voort te kunnen zetten! Proost!” 

Het inschrijven voor de kroegentocht kan hier.

Locatie