Afbeelding
Foto: Logo Repair Café

Repair Café

donderdag 8 juni 13:30 - 16:00

SCHIJNDEL | Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Welzijn De Meierij organiseert op elke tweede donderdag van de maand het Repair Café van Schijndel.

Bij Welzijn De Meierij in ‘t Spectrum, aan de Steeg 9F, draait het op dan allemaal om repareren. Tussen 13:30 en 16:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. 

Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. 

De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Door repareren te promoten, wil Welzijn De Meierij bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.

Locatie