Maria Kemps
Maria Kemps Foto:

Uniek kunstconcert door Schijndelse harmonie

zaterdag 3 juni 2023 20:00

SCHIJNDEL | Koninklijke Harmonie Sint Cecilia uit Schijndel geeft op zaterdagavond 3 juni een uniek ‘kunstconcert’. Voor het concert slaat de harmonie de handen ineen met Maria Kemps, zelfstandig kunstenaar en docent. Terwijl de harmonie een breed scala aan muziekstukken speelt, schildert Maria Kemps live een schilderij van maar liefst 2 meter bij 1,20 meter. De avond staat dan ook garant voor een bijzondere combinatie van muziek en schilderkunst. 

Het kunstconcert wordt een waar spektakel. Zo wordt gebruik gemaakt van een enorm doek, waar naast Maria maar liefst zes andere kunstenaars aan meewerken. Terwijl zij schilderen, brengt het harmonie-orkest een zeer divers programma ten gehore. Van vrolijke mars tot gedragen werk, van filmmuziek tot all-time klassieker. Omdat het voor Maria Kemps niet mogelijk is om binnen het twee uur durende concert een doek van deze grootte te schilderen, zal zij thuis al wat voorwerk doen. 

Het concert vindt plaats in het kader van ‘Schijndel Uit de Kunst’ en bestaat uit twee delen: voor de pauze worden kortere stukken gespeeld, en staat Maria met haar zes ‘assistenten’ op het podium. Na de pauze volgen twee langere stukken, waarbij alleen Maria het schilderij zal afmaken. Het is maar één keer eerder voorgekomen in de geschiedenis van de Schijndelse harmonie, dat een eenzelfde soort concert gegeven werd. Destijds was de kunstenaar Ad Kooijmans. Net als toen, wordt het enorme schilderij ook deze keer na het concert geveild. 

Het kunstconcert van Koninklijke Harmonie Sint Cecilia en Maria Kemps begint om 20.00u en vindt plaats in De Vink, Hoevenbraaksestraat 28 te Schijndel. De entree is gratis. Meer informatie is te vinden op www.st-cecilia-schijndel.nl. 

Locatie