Memorial day in 2019 in Schijndel.
Memorial day in 2019 in Schijndel. Foto: Bas Ulehake

Bijeenkomst 80 jaar vrijheid in Meierijstad

dinsdag 4 april 2023 19:00

MEIERIJSTAD | De gemeente is op zoek naar enthousiaste en betrokken inwoners en organisaties die iets willen organiseren in het kader van ‘80 jaar vrijheid’.

Het lijkt wat vroeg, maar voordat we het weten is het september/oktober 2024. Dan viert de gemeente het feit dat in 1944 de dorpen bevrijd werden van de Duitse bezetting. Net als in 2019 besteden ze graag op zoveel mogelijk manieren aandacht aan 80 jaar vrijheid. Want juist in deze tijd blijkt maar weer eens hoe kwetsbaar vrijheid is. Inmiddels hebben al verschillende initiatiefnemers zich bij de gemeente gemeld én wordt er ook weer een Basecamp ingericht.

Eerste bijeenkomst
U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een eerste bijeenkomst met andere enthousiaste betrokkenen om ideeën en dromen te delen, om elkaar te leren kennen en eventuele verbindingen te leggen.

Deze eerste bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 4 april 2023 (inloop van 19.00-19.30 uur, aanvang bijeenkomst om 19.30 uur) in De Schakel in Wijbosch. 

Wilt u hierbij aanwezig zijn, stuurt u dan een mail naar bevrijding@meierijstad.nl met daarin uw naam, het aantal mensen waarmee u komt en of u als particulier of namens een organisatie (en zo ja, welke organisatie) aanwezig bent.  

Locatie