Hoe snoei je een fruitboom?
Hoe snoei je een fruitboom? Foto:

De Schaapskooi Schijndel plant een verhaal

zaterdag 1 april 2023 10:00

WIJBOSCH | De kleine, met heggen omzoomde, fruitboomgaard van De Schaapskooi Schijndel kom je als eerste tegen bij aankomst op de Martemanshurk. Ook de fruitbomen zijn oude inheemse rassen en maken deel uit van ons erfgoed. Dat verhaal is al langer geleden geplant en wordt door de vrijwilligers onderhouden.

Zaterdag 1 april vertelt Peter Simons het verhaal over het snoeien van fruitbomen. Elke boom heeft een verhaal en elke boom telt mee in een groene omgeving. Hoe je zorg kunt dragen door te snoeien. Waarom snoei je, wat wil je bereiken? Verhalen, vraag en antwoord én praktijk in de boomgaard van De Schaapskooi.

Het verhaal begint om 10:00 uur in de Hop-est, koffie en thee staan klaar. Peter vertelt en laat zien hoe het gedaan wordt met onze fruitbomen als voorbeeld. Vanaf 12:30 staat er een lunch klaar in de Hop-est waarna het verhaal verder gaat tot 16:00 met tussendoor nog een keer koffie of thee voor de liefhebbers.

Iedereen is welkom om deel te nemen en zich te laten inspireren door een goed verhaal. Laat je motiveren door deze mooie visie, gedegen kennis en vakmanschap om met hernieuwd respect voor de fruitboom zelf aan de slag te gaan. De bijdrage voor deelname aan deze verzorgde dag is € 50,=. U kunt zich opgeven via info@SchaapskooiSchijndel.nl.