't Spectrum in Schijndel
't Spectrum in Schijndel Foto: Bas Ulehake

Film ‘De acht bergen’

dinsdag 21 maart 2023 20:30 t/m 23:00

SCHIJNDEL | Op dinsdagavond 21 maart zal Filmclub Schijndel de film ‘De acht bergen’ vertonen. 

De film is van het Belgische regieduo Felix van Groeningen (the broken circle breakdown,helaasheid der dingen) en Charlotte Vandermeersch. naar de internationale prijswinende besteller le Otto Montage van Paolo Cognetto. De acht bergen het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno:een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl bruno trouw blijft aan zijn berg ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Locatie